ODRŽAN SASTANAK NA GROBLJU: Utvrđeno financijsko stanje, nasipanje zemlje, parcelizacija groblja

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Sukladno najavama danas je održan još jedan sastanak na kojemu smo razgovarali o smjernicama za daljnje uređenje našega groblja.

Na samome početku Franimir Seser je upoznao nazočne s financijskim stanjem (rashodima i prihodima), zaključno s današnjim danom, na što nitko nije imao primjedbe (vidi: https://mandino-selo.com/wp/uredenje-groblja-financijsko-izvjesce-za-2021-godinu/).

U nastavku je bilo govora o nasipanju zemlje s unutarnje strane nedavno izgrađenoga zida oko groblja. Okupljeni su upoznati s ponudom, donacijom koju svome selu daruju braća Šarac – Ante, Ivica i Luka – odnosno poduzeće Promet Šarac d.o.o. Tomislavgrad, a radi se o ustupljenom materijalu i strojevima za završetak ovoga posla. Ne treba niti naglašavati kako je ista jednoglasno prihvaćena i upućena zahvala donatorima.

Nakon završetka zida trenutno je u groblje moguće ući samo kroz (dvoja) ulazna vrata te ja zaključeno da se čim prije potraže ponude za izradu kapija.

Najviše razgovora imali smo na kraju oko parcelizacije novoga (proširenoga) dijela groblja kako bi se moglo krenuti s izradom novih grobnica. Zaključeno je kako svatko tko je ispunio svoje financijske obveze ima pravo na površinu koju pokriva grobnica s 3 (tri) ležaja, a njegova slobodna volja je izgraditi grobnicu s jednim, dva ili max. tri ležaja (kao i tzv. duple grobnice).

Grobnice će se moći graditi samo po redu, počevši od trenutnih grobnica pa prema zidu (prema zapadu), bez preskakanja i proizvoljnog redoslijeda.  Iznad kapelice prostor će biti planiran za parking vozila (vozilo pogrebnog poduzeća, svećenikovo vozilo i sl.), a iza i ispod kapelice bit će planiran prolaz za vozila. Detaljnije će sve biti definirano planom parcelizacije prostora, kao i pravilnikom kojih ćemo se, nakon usvajanja strogo pridržavati.

Ukoliko niste slučajno ispunili svoje obveze, svakako gledajte da ih čim prije riješite kako ne bi nikome  ostali dužni (vidi: https://mandino-selo.com/wp/na-racunu-za-groblje-36-69676-km/).

Puno se toga napravilo zadnjih godina i to zahvaljući prije svega zajedništvu i nesebičnosti svih mještana. Hvala svima na svemu!