OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA KUPRESA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Na Kupresu je danas obilježena 27. obljetnica oslobođenja ovoga grada koji se pod okupacijom srpske vojske nalazio od travnja 1992. godine a oslobođen je u operaciji Cincar na današnji dan 1994. godine.

Izaslanstvo Općine Tomislavgrad, predvođeno općinskim načelnikom Ivanom Buntićem i predsjednikom Općinskoga vijeća Ilijom Papićem, zajedno sa predstavnicima braniteljskih udruga iz Domovinskoga rata položilo je vijence, upalilo svijeće te se pomolilo kod spomen-obilježja poginulim vukovarskim braniteljima, kod spomen-obilježja Kupreško polje, te kod spomen obilježja u Suhom Polju.

Nakon sudjelovanja na svetoj misi u crkvi Svete obitelji u Kupresu, koju je predvodio don Ivica Mršo, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu zajedno s još sedam svećanika, molitve opijela kod križa ispred ove crkve, te svečanog pobjedničkog mimohoda gradskim ulicama, pored središnjega spomen-obilježja (Zahvalnost) sva izaslanstva položila su vijence i upalila svijeća za stradale hrvatske branitelje. Prigodnu molitvu potom izrekao je kupreški župnik don Tomislav Mlakić.

Nakon komemorativnoga dijela programa proslava današnje obljetnice nastavila se uz braniteljsko druženje na prostoru ispred Hrvatskoga doma Kupres.

Foto: Ivica Šarac/ Kupreški radio