NEDJELJNA PRIČA: Dječaka je spasio zagovor Blažene Djevice Marije

objavljeno u: NEDJELJNA PRIČA | 0

U nekom talijanskom selu živio je neki pobožni mlinar, koji je posebno štovao Blaženu Djevicu Mariju. I kad god bi taj mlinar u svome mlinu čuo zvono Angelusa, okrenuo bi polugu u mlinu i mlinski bi se kotač zaustavio.
On je tada u tim trenucima tihe pobožnosti, mislio na onaj događaj kada je Anđeo Gabrijel navijestio dolazak Spasitelja. A njegov mali sinčić često je sam dolazio do mlina. Najviše mu se sviđalo hodati po uskoj dasci postavljenoj, koja je služila kao mostić preko potoka. Tu je s te daske mogao gledati mlinski kotač iz neposredne blizine. Hladne su kapljice malog dječaka prskale po licu. Ali on s tim nije bio zadovoljan, on je želio još više. Htio je da mu kristalna bistra voda protječe između prstiju njegove ruke. Stoga se mališan sve dublje naginjao dok nije postigao što je želio. Samo danas mu to nije uspjelo.

Dogodilo se nešto strašno, dakle dječak je izgubio ravnotežu i pao na mlinski kotač. Prodorni se glas dječaka također stopio sa zvonom Angelusa. U tom trenutku mlinar je pošao prema vratima kako bi malo pogledao van. Tada je ugledao svoju ženu kako blijeda od straha trči prema mostiću da javi mužu da je mali pao u vodu.

Čim je povikala, dječak, mlinar je odmah shvatio o čemu se radi i brzo je stigao do nje. Tražili su dijete u dubini vode. I odjednom se začulo kako s mlinskog kotača zove plačući glas: hoću dolje!

Mališan je ležao gore između triju dasaka. Mlinski kotač povukao ga je za sobom. Prije nego što je dječak pao u dubinu kotač se zaustavio, budući da je mlinar uobičajeno vrijeme, pri zvonu Angelusa isključio dotok vode.

Dječak je ostao živ, spasila ga je Blažena Djevica Marija preko molitve njegovog pobožnog oca, molitve Angelusa, koju je u taj trenutak molio otac djeteta.

 

 

Tekst: fra Petar Ljubičić