IZ ARHIVE: X i Y mladenci

objavljeno u: IZ ARHIVE | 0

Dobili smo nedavno sliku bez opisa – Pere Mirkin ju je dao Ivici, rekao na brzinu  “Ova je lipa”  i pobjegao. Pa ti Ivica i Blago sad kontajte, a ako nešto krivo napišete rugat će Vam se Marinko i Stipica i reći kako ste slijepi!

E, da se oni ne bi smijali na naš račun počinjemo analizirati priložene detalje kako bismo na osnovu poznatih A,B i C dobili X i Y, odnosno mladu i mladoženju čiji X i Y kromosomi su se naredne večeri pomiješali.

A)     Slika je nastala ispod Mirkine kuće, bolje rečeno na Ikanovića čatrnji, u svatovima jednog Mandoseljana (po sjenama se da zaključiti da je bilo popodne, znači nije su udavala nijedna Mandoseljka, nego smo mi dobili mladu –  inače bi bilo prijepodne);

B)      Fotografa je bilo nekoliko, onu dvojicu što slikaju ovog našeg snimatelja ne mogu prepoznati, ali se zato jasno vide Marko Lukin kojega je Slava obukla po modnom trendu iz Ljubljane (večer prije su se vratili iz Slovenije nakon što su promijenili marke u dinare), Bajić, Begović i Pere u stilu Željka Bebeka, Jozo Ćotin u samotnim hlačama i Šimun Rezo, za kojega sam najprije pomislio da je Mirijan Seserov, ali sam se ipak sjetio da ipak nisu sasvim ista generacija;

C)      Jedini čiju starost mogu precizno procijeniti je Jozo Majić – stariji je od mene godinu dana, a ovdje je maksimalno stupio u pubertet i još se nije brijao (to je počeo tek sa četrnaest godina). Na taj način smo stigli i do doba u kojem je slika nastala, a ono glasi otprilike sedamdesetpeta ili šesta.

Sad je potrebno samo spojiti sve navedeno u jednu cjelinu, sjetiti se tko bi iz Jakičina komšiluka mogao doći u obzir i na kraju zaključiti kako se vjerojatno radi o jednom trenutku iz Andrijinih i Krištušinih svatova.

Ako sam pogriješio nismo krivi ni ja ni Ivica, slika je Perina pa njega kritizirajte.

Blago Vukadin