ŽUPNE OBAVIJESTI: XVI. nedjelja kroz godinu

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
  1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Slavko Šumanović za sve svoje pokojne

UTORAK:

Ljubica Brkić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Boško i Josipa Vukadin za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Vinko Vice i Anica Sliško za sve svoje pokojne

PETAK:

Anica Sliško za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Ljuba Bošnjak za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8,00 – Kongora

9,30 – Borčani

12,00 – Sveta misa na Ljubincu

  1. Iduće nedjelje svete mise su u 8 sati u Kongori, u 9,30 u Borčanima i u 12 sati na Ljubincu.
  2. U petak večer započeli smo trodnevnicu u čast sv. Ilije Proroka u Borčanima. I danas poslijepodne, u 18 sati, u Borčanima slavimo svetu misu. Prije svete mise imate prigodu za svetu ispovijed.
  3. Hvala svim župljanima koji su se odazvali na akciju košenja trave i uređenja crkvenog dvorišta u Borčanima i u Kongori. Još jedanput, pozivam sve zainteresirane da pokošenu travu preuzmu iz crkvenog dvorišta. Šteta je da 300 do 400 bala pokošene kvalitetne trave ide u otpad.
  4. Sutra je je Ilindan i svete mise su u 7,30 sati u župnoj crkvi i u 11 sati svečana pučka misa s procesijom pred crkvom svetog Ilije u Borčanima. Za župljane iz Borčana taj dan se slavi kao zapovjedna svetkovina jer je sveti Ilija njihov zaštitnik. U procesiji sudjeluju ministranati, ovogodišnji prvopričesnici, odrasli u narodnoj nošnji, svećenici, a potom ostali vjernici. Molim da kip svetog Ilije i ove godine nose mladi iz župe, jer proslava svetog Ilije nije proslava samo vjernike iz jedne flijale, nego proslava svih vjernika iz naše župe.
  5. Ženi se: Ivan Knežević, sin Antin i Ljilje r. Galić iz Borčana i uzima Antonelu Radoš, kći Josipovu i Dijane r. Krajina iz Blažuja; Tomislav Matić, sin pok. Ivana i Mire r. Martinović iz Borčana i uzima Matijanu Ćurčić, kći Dominika i Ankice r. Šteko iz Brišnika. Bilo im sretno i s Božjim blagoslovom!

Izvor: Župni ured Kongora