ŽUPNE OBAVIJESTI: III. nedjelja došašća

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
 1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Mate i Manda Knežević za sve svoje pokojne

UTORAK:

Bože i Matija Galir za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Za pok. Antu Matića

ČETVRTAK:

Vinko Sliško za sve svoje pokojne

PETAK:

Vinko i Iva Matić za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Zdravko i Finka Matić za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8:00 – Kongora

9:30 – Borčani

11:00 – Kongora

 1. Iduće nedjelje svete mise su u 8 sati u Kongori, u 9,30 u Borčanima i u 11 sati u Kongori.
 2. Prošlog tjedna završio sam ispovijed starih i nemoćnih u našoj župi. Molim članove obitelji i susjede da tijekom tjedna jave ako ima tko od naših župljana koji žele primiti sveti sakrament, a da svećenik nije za njega znao. Javite i svećenik će doći.
 3. Kroz vrijeme došašća svakog jutra u našoj župnoj crkvi – osim nedjelje – slavit ćemo jutarnju svetu misu – zornicu – u 6 sati. Prije svete mise u 5:30 imate prigodu za sakrament pomirenja. Pozivam sve župljane da u ovom tjednu kao vjernici učine sakrament pomirenja – sveta ispovijed i sveta pričest – kao svoju osobnu vjersku ispovijest vjere i ljubavi prema Gospodinu i kao osobnu pripravu za godišnju proslavu dolaska i rođenja našega Spasitelja.
 4. U četvrtak imamo ispovijed u našoj župi za sve župljane. Zbog izvanrednih okolnosti imamo i drukčiji godišnji program za sakrament pomirenja. Bit će samo 4 (četiri) svećenika pa vas molim da se u obiteljima dogovorite za sakrament ispovijedi. U Borčanima ispovijedamo od 13:30 do 14:30. U Kongori ispovijedamo od 15 do 16 (prva skupina) i od 16:30 do 17:30 (druga). Molimo vas za razumijevanje i ne ostavljajte sakrament ispovijedi za posljednje dane. U Tomislavgradu se možete ispovijediti svaki dan, osim nedjelje, od 16 do 19 sati.
 5. Molim sve župljane da se u molitvenom prostoru pridržavaju preporuka kriznog stožera, odgovorno štiteći svoje i zdravlje svoga bližnjega.
 6. Iduće nedjelje donesite vaše obiteljske kasice naše karitativne akcije “Moj dar siromašnom Isusu”. Vaš dar ćemo podijeliti potrebnima iz župe ili onima koji se obraćaju našem župnom uredu za pomoć. Tko nije dobio obiteljsku kasicu svoj dar može dati u župnom uredu, s naglaskom za karitativnu akciju u došašću.
 7. Iduće nedjelje, nakon svete mise, mladi iz naše župe imaju svoju karitativnu akciju – ponudit će djelo svojih ruku – domaće kolače i slastice. Sav prihod ide za njihovo karitativno djelovanje. Ujedno će ponuditi i svoj tisak “Tragovi”, koji prezentira život i rad Frama na području naše Provincije. Sav prihod ide u fon Frame.
 8. U subotu, u 9 sati je vjeronauk za prvopričesnike, a u 10 sati je sastanak za ministrante. U 10,30 je vjeronauk za krizmanike. Molim roditelje da se uključe u katehetsku pripravu svoje djece za sakrament potvrde.
 9. Primam pretplatu za Naša ognjišta i sav ostali katolički tisak.
 10. Za grijanje su dali:
 11. Za grijanje su dali:…Oče naš…
 12. Umro je i ukopan u groblju Radoševina Petar Majić, rodom iz Borčana. Umrla je i Iva Prskalo iz Lipe. Sprovod je danas na lipskom groblju u 14 sati. Opremljeni svetim sakramentima. Oče naš…
Izvor: Župni ured  Kongora