BLAGOSLOV POLJA I ŽUPNA PROSLAVA SVETOG ANTE NA SVINJAČI

objavljeno u: NOVOSTI | 1

U podnožju Vran-planine nalazi se Svinjača, maleno planinsko polje na kojem je dvadesetih godina prošloga stoljeća sagrađena zavjetna kapelica sv. Ante. Sagradila ju je Iva Begić, kao zavjet i zahvalu ovome svecu za sretan povratak dvojice svojih sinova iz Prvoga svjetskog rata. Ovdje se prve nedjelje nakon ili na sam dan proslave sv. Ante služi sveta misa i obavljaju obredi blagoslova polja. Tako je bilo i danas.

Okupio se lijep broj vjernika, iz naše ali i iz drugih župa. 

Fra Mario Ostojić, kongorski župnik, predvodio je svetu misu i lijepo i sadržajno propovijedao. Propovijed možete poslušati ovdje:

Kao i ranijih godine dio vjernika hodočastio je pješice ali i biciklima do ovoga mjesta. Među njima je bilo i Mandoseljana a i naša dvočlana ekipa koja se uputila iz sela do Svinjače, zajedno s ostalim hodočasnicima.

 

MOLITVA SV. ANTI U SVAKOJ POTREBI

 

Spomeni se, sveti Ante, da si uvijek pomagao i tješio sve koji su se tebi utjecali u svojim potrebama. S čvrstim pouzdanjem preporučujem se i ja tvom moćnom zagovoru kod Boga. Ne odbij moje prošnje i svojim posredovanjem kod Boga isprosi mi ako je za dobro moje duše – milost … za koju te molim. Pomozi mi svojim zagovorom u ovoj mojoj potrebi i nevolji! Blagoslovi mene, moj rad, moju obitelj i sve moje drage, čuvaj nas od bolesti i pogibli duše i tijela! Sve nas krijepi da u boli i kušnji ostanemo čvrsti u vjeri i ustrajni u ljubavi. Amen.