ZLATNI PIR: Marica i Ludvig Malić

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U Melbourne Clifton Hillu, u dalekoj Australiji, na današnji dan, 6. rujna 1964. godine, dakle prije točno pedeset godina, Ludvig Malić iz Kongore i Marica Šarac iz Mandina Sela, pred velečasnim Kašićem i svjedocima vjenčanja, stupili su u kršćanski brak,  potpisavši jedno drugome vjernost u dobru i u zlu, u zdravlju i bolesti.

Kao i mnogi njegovi sunarodnjaci koji su tih godina bježali iz Jugoslavije i Ludvig je 1963. dospio u Australiju a godinu poslije došla je i njegova Marica, s kojom se potom i oženio. U Australiji (Footscray) žive i danas. Bog ih je blagoslovio s troje djece: Krešimirom, koji je došao braniti Domovinu i tu ostao, Anicom i najstarijim Markom, te s jedanaestero unučadi.

Inače, ovo je tipična poštena hrvatska rodoljubna obitelj koja je cijeli svoj život iskreno živjela katoličku vjeru i ljubav prema Hrvatskoj prenosila na svoju djecu i unučad. To potvrđuje i činjenica kako je ova obitelj bila jatak bugojanskoj skupini i kojima je baš Marica godinama kuhala, sve do njihovog odlaska u Hrvatsku.

Stoga, u ime uredništva portala, Marici i Ludvigu, iskreno čestitamo ovaj  zlatni jubilej – 50 godina kršćanskoga bračnoga života, sa željom da provedu još puno zajedničkih godina. Čestitamo!

 

Tekst: Ivica Šarac

Foto: Pere Šarac

6. 09. 2014.

zlatni pir-marica i ludvig malic 2