ZAPOČELI GRAĐEVINSKI RADOVI NA IZGRADNJI UREĐAJA ZA PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA U TOMISLAVGRADU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Jučer (15. srpnja) su započeli građevinski radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu. Podsjećamo, vrijednost ovog ugovora je 2.824.786,90 EUR s PDV-om.

Izvođač radova je GH HOLDING d.o.o Ljubljana, a podizvođači su HIDRA d.o.o Sarajevo i Livnoputovi d.o.o Livno. Ugovor se implementira po žutoj – FIDICK knjizi u okviru WATSAN projekta Federacije BiH otpadnih voda. Završetak radova je planiran do 28. svibnja 2023. godine, po ugovoru rok svih aktivnosti projekta je 27 mjeseci.

Specifičnost projekta je“ Ključ u ruke“ , što znači da je izvođač radova dužan napraviti glavni projekt, izvesti radove, obučiti osoblje i na kraju predati u ruke investitoru.

Završetkom ovog projekta stavlja se točka na realizaciju sveukupnog projekta vodoopskrbe i kanalizacije u Tomislavgradu, te time ostvaruje san stanovništva općine Tomislavgrad, da se dosadašnji način zbrinjavanja fekalnog otpada, zamjenjuje na način da se štiti okoliš i time stvaraju bolji uvjeti za korištenje rijeke Šujice, a i samog poljoprivrednog zemljišta.

Financijska konstrukcija ovog projekta se zatvara sredstvima kredita EIB-a švedske razvojne agencije Sida, sufinanciranjem Fonda za zaštitu okoliša BiH i djelom vlastitim sredstvima općine Tomislavgrad.

Izvor: Općina Tomislavgrad