5. KAZALIŠNI DANI U KIC-u: U srijedu komedija “Državni lopov”

objavljeno u: NAJAVE | 0

Tomislavgradski KIC organizira 5. kazališne dane od 1. do 15. rujna. Publika će u tom vremenu moći pogledati dva mjuzikla – Tko pjeva zlo ne misli, (1. rujna) i Čarobnjak iz Oza (15. rujna) u izvedbi domaćih glumaca Škole mjuzikla i glume te komediju Državni lopov (8. rujna) u izvedbi zeničkoga Studio-teatra.

U KIC-u ističu da je zbog epidemioloških mjera broj ulaznica ograničen te pozivaju zainteresirane da ulaznice nabave na vrijeme.

Ulaznice po cijeni od 7 KM možete nabaviti u Trgovini Filip, Knjižari Aniv i KIC-u.

O komediji Državni lopov: 

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju. KIKI, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

MARKO, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim kako to obično biva kod nas, on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer naravno našla se neka rupa u zakonu.

Njih dvojica i čuvar JOZO, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku koja gleda predstavu nasmije i opusti

Veza između KIKIJA I MARKA je ta da ih je prevarila ista žena i da su obojica u zatvoru zbog te iste žene koju čak i vole i o kojoj sanjaju i jedan drugome pričaju sve do trenutka kad spoznaju da govore o istoj ženi.

Naravno na kraju “državni lopov” bude pušten a KIKI ostaje u zatvoru, kako sam kaže, još dvije godine ljetovanja o državnom trošku.

Predstava je do sada igrala u brojnim gradovima u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, Njemačkoj, Švedskoj, između ostalog tu su: Sarajevo, Jajce, Zenica, Split, Makarska, Metković, Vinkovci, Bar, Virpazar, Varaždin, Nova Gradiška Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Nikšić, Tešanj, Zavidovići, Kakanj, Visoko, Kalesija, Banovići…

Kao jedini BiH predstavnik sudjelovali su na festivalu u Baru, na Barskom ljetopisu. Predstava je 2010. odigrana i na festivalu Baščaršijske noći u Sarajevu.

Izvor: tomislavcity.com