USKORO: Prve nadzorne kamere u tomislavgradskim ulicama

objavljeno u: NOVOSTI | 0

S ciljem poboljšanja opće sigurnosti u Tomislavgradu, sigurnosti osoba, imovine a posebno prometovanja, uskoro će biti postavljene prve nadzorne kamere.

Prva faza ugradnje video nadzora obuhvaća ugradnju 3 kamere, od 16 ukupno planiranih, servera i kompletne opreme za snimanje i potporu. Video kamere će se nalaziti u svim glavnim prometnim čvorištima u gradu na kojima je uobičajena veća koncentracija osoba i vozila kao i sva ulazno-izlazna prometna čvorišta koja osiguravaju pristup gradu.

U ovoj fazi nadzorne kamere će se montirati na tri lokacije: Kolo (raskrižje prema Posušju), križanje Ulice Kralja Zvonimira i Obilaznice (kružni tok) i križanje Ulice Mijata Tomića i Obilaznice (izlaz prema Šujici).

Video nadzor će sačinjavati video kamere visoke rezolucije koje imaju mogućnost rada i u vrlo niskom intenzitetu svjetla.

Središnje upravljačko mjesto, na kojem će se prikupljati signal sa svih nadzornih kamera, će biti smješteno u prostorijama Policijske uprave Tomislavgrad, sa svom nužnom opremom za snimanje i potporu.

 

Izvor: Općina Tomislavgrad