UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA KONGORE: Oproštaj od Ante Antana Galića – Galareta

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U ime Udruge hrvatskih branitelja Kongore danas, na ovom kongorskom groblju, opraštamo se od našeg Ante Antana Galića – Galareta.

Prije svega, želio bih izraziti najdublju sućut njegovoj majci Milici, koja je u svom dugom, hrabrom  životu  na leđima  ponijela  težak križ.  Iskrena  sućut  rodbini,  posebno  Galićima  i Tadićima, svim Kongoranima, kao i zaista mnogobrojnim Antanovim prijateljima.

Antana Galića volio je svaki čovjek koji ga je poznavao. Njegovo dobrodušno i velikodušno srce i blagi,  skoro dječački osmjeh osvajao je ljude. Jednostavna ljudska dobrota i plemenitost zračila je iz njega i svatko tko ga je upoznao odmah bi to primijetio. Svaki čovjek kojeg sam jučer sreo pitao je je li moguće da se ugasilo  totoplo, hrabro i veliko  srce.  Galereta su svi poznavali i svi voljeli.

Ante nije imao lak život, ali u cijeloj duvanjskoj kotlini bio je poznat kao čovjek uvijek spreman pomoći drugom. U svim seoskim akcijama, kosidbama i zidanjima, na njega se moglo računati i u njega se moglo pouzdati.

A kad je bilo najvažnije – u Domovinskom ratu – Antan je pokazao svoju veličinu i stao je uz ideju hrvatske države koju je primio od svog oca Ivana, hrvatskog vojnika iz Drugog svjetskog rata i kasnijeg političkog zatvorenika. Svi smo svjedoci da je Ante do kraja ostao vjeran ovoj ideji. Kao vrstan i hrabar deminer prošao je mnoga ratišta i mnoge deminerske terene nakon rata.

Današnjim danom veteranska ekipa Kongore oprašta se od najboljeg i najomiljenijeg golmana nogometnih turnira u Tomislavgradu. Galare će ostati naš vječni broj 1.

Ako se za ovog života poštenjem, srčanošću, iskrenošću i domoljubljem može kupiti karta za raj, onda ju je Ante Galić – Galere već odavno kupio. I na onaj svijet donijet će svoju beskrajnu dobrotu i radost susreta.

Laka mu kongorska, duvanjska i hrvatska zemlja!

Ante, tvoja će te se Kongora uvijek sjećati!

Pokoj mu duši!

U Kongori, 02. svibnja 2021. godine

UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA “PUKOVNIK ANDRIJA BARTULIĆ” – KONGORA

Odgovori