U TOMISLAVGRADU POČELO POSTAVLJANJE PLOČICA S KUĆNIM BROJEVIMA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Preuzimanjem pločice s brojem 120 i nazivom ulice Mijata Tomića te postavljanjem iste na zgradu Općine Tomislavgrad načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin označio je početak fizičkoga postavljanja pločica s kućnim brojeva u naseljenom mjestu Tomislavgrad. Ovo je još prvi dio projekta kojim će se sustavno riješiti označavanje trgova, ulica i naseljenih mjesta na području općine Tomislavgrad u naselju Tomislavgrad. Cijelim projektom će svako naselje, ulica, trg, zgrada, na koncu i svako kućanstvo u općini Tomislavgrad, dobiti točan naziv i broj čime će se traženo odredište pronalaziti brže i učinkovitije što u konačnici znači i vremensku ali i novčanu uštedu.

Stanari zgrada te vlasnici kućanstava bit će putem medija obaviješteni o datumu označavanja njihovih ulica i objekata. Za vrijeme radova potrebno je da vlasnik, suvlasnik objekta ili punoljetni član kućanstva kao i predstavnici stanara u zgradama budu nazočni u istima kako bi predstavnici Općine Tomislavgrad mogli izvršiti potrebne radnje. U vremenu od 12. do 23. listopada pločice s kućnim brojevima bit će postavljane u naselju Latice, odnosno u sljedećim ulicama: Branimirova, Drage Juriča, Bana Jelačića, Kardinala Stepinca, Ante Starčevića, Hrvoja Vukčića Hrvatinića.

Prema Odluci Općinskog vijeća Tomislavgrad stanovnici čiji objekti dobivaju pločicu s kućnim brojem obvezni su za istu platiti iznos od 10 KM.

 

Izvor: Općina Tomislavgrad