U TOMISLAVGRADU ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU PROSTORNOG PLANA HBŽ ZA 2008.-2028.

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U dvorani Skupštine Hercegbosanske županije održana je jučer javna rasprava o nacrtu Prostornoga plana HBŽ za razdoblje 2008.-2028. Uz predstavnike Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije, izrađivače ovoga strateškoga dokumenta – predstavnike JU Novi Urbanistički zavod RS, predstavnike općine Tomislavgrad, ŠGD Hercegbosanske šume, JKP Tomislavgrad, javnoj raspravi se odazvao i mali broj zainteresiranih građana.

Nazočnima se obratila Dragica Hrnić, predstavnica JU Novi Urbanistički zavod RS, prezentiravši ukratko sva poglavlja nacrta prostornoga plana. Naglasila je, kako za razliku od prostornoga plana F BiH koji predviđa izgradnju termoelektrane Kongora, županijski prostorni plan to ne predviđa. No, dodala je, također, da je „rezerviran prostor“ a detaljnije će planove donijeti svaka općina, kroz svoj planove – prostorni, urbanistički i regulacijski.

Predstavnici Šumarije Tomislavgrad izrazili su svoje nezadovoljstvo ovim nacrtom zbog, kako su rekli, neuvažavanja njihovih primjedbi na uvrštavanje prostora Vrana u Park prirode Blidinje, što će imati veliki utjecaj na rad i poslovanje ŠGD Hercegbosanske šume.

Niz primjedbe na izradu nacrta prostornoga plana iznijeli su i predstavnici općine Tomislavgrad, naglašavajući između ostaloga i kako su predloženi cestovni pravci, jako loši, naglašavajući na važnosti isticanja GP Kamensko kao važne čvorišne točke ovoga dijela BiH ali i susjedne RH.

Na kraju naglasimo i kako do 28. studenoga svi oni koji imaju primjedbe na ovaj nacrt prostornoga plana iste mogu dostaviti na adresu Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije.

Izvor: Općina Tomislavgrad