U RAVNOM ODRŽANA PJESNIČKA MANIFESTACIJA “GRGUROVI HUKOVI”

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U subotu 2. rujna 2023. ispred hotela Stanica, u sklopu obilježavanja dana Općine Ravno, održana je tradicionalna, ove godine deseta po redu, pjesnička manifestacija Grgurovi hukovi.

Sudionike programa i publiku u ime organizatora na početku su pozdravili načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović i predsjednik DHK HB Ivan Baković. U svojim govorima naglasili su važnost očuvanja hrvatske književnosti i jezika, čemu i ovakve manifestacije daju svoj doprinos, a rezultat su izuzetno dobre suradnje Općine Ravno i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Stihove su kazivali: Ivan Babić, Srećko Marijanović, Darko Juka, Marija Pavković-Baković, Joso Živković Soja, Mario Raguž, Ivo Raguž, Hrvoje Barbir Barba, Stanko Krnjić i Ivan Baković. Glazbenim nastupom oduševila je Klapa Staglin.

Susret i interakciju s publikom u Ravnom najbolje će oslikati riječi dopredsjednika DHK HB Stanka Krnjića zapisane u uvodniku prigodne brošure tiskane za ovogodišnje Grgurove Hukove: „I ne samo da dolaze, pjesnici ostaju u Ravnom. Svojom riječju, sjećanjima, kako svojim, tako i onih koji su ih slušali i čuli, ostaju u slikama koje se vraćaju još dugo nakon izgovorene riječi. A oni koji ih dočekuju, čine to iskrena pogleda, onom najjednostavnijom ljudskom toplinom, bez računice u dobit. Jer dobit je skrivena u susretu, u riječima što će se izreći, u riječima što će se pamtiti. A najveća dobit je u riječima izgovorenim bez računice i dobiti. I tako godinama! Otvaramo vrata jedni drugima!“

DHK HB