TIJELOVO

objavljeno u: NOVOSTI | 0

      Zapovjedna je svetkovina za cijelu Katoličku Crkvu.

     Stvoritelj nam darova Zemlju cijelu, čijom vrtnjom dobismo proljeća i ljeta, jeseni i zime. Može li ljepše i bolje! K tomu stvori nam životinje da nam služe, ili da nas razveseljuju svojim trkom, letom ili plivanjem u dubinama i na površinama morskim. Darova nam i biljni svijet, planine i šume bez čega živjeti ne bismo mogli.

   Duh sveti natkriljuje cijeli svemir, posebice nadahnjuje ljude koji ga mole da ih čuva, da ih očuva i prožima, da ih ne napušta…

   Otac posla svoga Sina da otkupi i otkupljuje crnila naša, da razređuje naša sivila i da nas hrabri na našem putu, odnosno Putu. Jer, Isus reče da je on put, istina i život! Danas je spomendan na Veliki četvrtak kad je Isus lomio kruh i nudio vino u kaležu da njegovi učenici jedu i piju, i tražio da to čine njemu na spomen jer on domalo odlazi k Ocu.

   No, otišavši k Ocu, nije nas napustio, nego je ustanovljenjem Euharistije ostao kod nas, s nama i u nama. Budimo zahvalni Trojedinom Bogu na svemu! I ne trebamo se bojati grijeha; jedino se bojmo onoga trena, u kojem ne bismo mogli iskreno moliti milost.

   Neka Bog u današnji sveti dan blagoslovi sve ljude dobre, ali i loše volje!

Ante Šarac