SVI PUTOVI VODE U RIM, A GOTOVO SVE MEDALJE U AK PULS TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Danijela Kuna (1,26,03) državna i federalna prvakinja na polumaratonu, Josipa Baković s novim osobnim rekordom (1,46,52) treća u Federaciji BiH.

Ilija Jukić (1,16,01) treći u državi i prvi u FBiH, a Džemal Bukvić (1,19,59) drugi u FBiH Nedim Zahirović drugi na “Fun run” utrci Matija Drmić do novog osobnog rekorda 1,55,07, isto kao i Smiljenko Vekić 1,43,38

Sarajevo je danas bilo domaćin državnoga prvenstva u polumaratonu. Lijepo jesensko vrijeme privuklo je više od 700 sudionika, a među njima se našlo i četrnaest naših.

Nakon što je prije nešto više od mjesec dana postala državna i federalna prvakinja na 10 km, danas se naša  Danijela Kuna po prvi put nakon sedam godina našla na startu polumaratonske staze. Utrku je istrčala u ujednačenu tempu te do cilja došla za 1,26,03 kao peta u jakoj apsolutnoj ženskoj konkurenciji, a u kategoriji državnoga i federalnoga prvenstva bila je uvjerljivo prva. Ovaj rezultat ujedno je postavlja i na prvo mjesto najboljih dugoprugašica u BiH na polumaratonskoj distanci za 2023. godinu.  Ponosni na našu dvostruku državnu prvakinju i ovom joj prilikom čestitamo.

Izvrsna je bila i naša  Josipa Baković, koja je utrku završila za 1,46,52, time postigla osobni rekord na halfu i tako osvojila treće mjesto na federalnoj razini. To potvrđuje da ovogodišnje drugo mjesto na državnih i federalnih 10 km nije bilo slučajno. Bravo Josipa.

Od žena, još ističemo rezultat naše  Matije Drmić, koja je postigla svoje najbolje osobno vrijeme na halfu, a ono glasi 1,55,08, isto kao i vrijeme našega  Smiljenka Vekića koji je danas bio sjajan s vremenom 1,43,38  Bravo rekorderi.

Naši elitni momci također su bili u reprezentativnom izdanju. Prvo klupsko ime   Ilija Jukić utrku je završio za 1,16,07, a taj rezultat donio mu je osmo mjesto u apsolutnoj konkurenciji muškaraca, treće mjesto u kategoriji državnoga prvenstva i prvo mjesto na federalnoj razini. Što reći, nego: majstor ostaje majstor. Bravoo!

Naš juniorski državni i federalni prvak na 10 km, Džemal Bukvić danas je nastupao u kategoriji seniora te je na federalnoj razini s rezultatom 1,19,59 osvojio drugo mjesto.  Bravo Džemale.

Tu medaljama nije kraj, jer je mlada klupska nada, naš Nedim Zahirović nastupao na “Fun run” utrci dugoj 2 km te je osvojio odlično drugo mjesto.

Polumaratonsku utrku uspješno su završili i naši:  Mario Kovačević 1,42,22, Vesna Ćavar, 1,53,21, Ante Mamić 1,55,56 i Vlatko Kovačević 1,57,08. Bravo ekipa!

Našu štafetu, pod nazivom “Duvanjke” činile su Ana Ćosić, Mira Kovačević i Matija Drmić. Cure su utrku uspješno završile za 2,07,01. Bravoo!

Da našima ništa ne fali i ovaj se put pobrinuo naš Iko Ćavar. Puni dojmova, zadovoljstva i okićeni medaljama, sretno smo se vratili kući.

AK Puls – Tomislavgrad

Odgovori