SLUŽENA MISA ZA POKOJNE I BLAGOSLOVLJENA NOVA GROBNA KAPELICA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U našem kraju oduvijek se živjelo od zemlje i rada, s puno pouzdanja u Božju providnost molilo se da Bog sačuva usjeve i podari rodnu godinu. Uz litanije svih svetih blagoslivljaju se proljetni usjevi i slavi sveta misa. Obredi blagoslova polja od davnina se drže po grobljima, tako da svako groblje ima svoj blagoslov, tako i naše u Mandinu Selu.

Od kuge, gladi, rata, munje, grada i zla vremena oslobodi nas Gospodine” – ovako se molilo i danas na našem groblju, a pred lijepim brojem okupljenoga vjerničkoga puka molitvu je predvodio župnik fra Stjepan Martinović koji je održao lijepu i sadržajnu propovijed.

Današnju svetkovinu Pedesetnice ili Duhova upamtit ćemo i po blagoslovu naše nove grobne kapelice. Na kraju svete mise župnik je čestitao i kazao:

– Zrno po zrno – pogača, kamen po kamen – palača! Što se god u životu počne, ako je čovjek ustrajan, to se i dovrši. Složna braća nove dvore grade, a nesložna i stare razvale. Lijepo vas je vidjeti ovdje, a još ljepše je vidjeti ovu krasnu kapelicu – mrtvačnicu i neka vam je na ponos i na čast. Neka Bog blagoslovi vaše zajedništvo, zajednički trud oko zajedničkoga dobra.