SARAJEVO: Prezentacija rezultata ostvarenih u CVRAM projektu

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Tomislavgradski Dom zdravlja predstavljale su dr. Dražana Šimić i dr. Bernardina Šarac.

U konferencijskoj sali hotela „Hollywood“ na Ilidži, u utorak 11.06., održana je prezentacija rezultata ostvarenih u okviru CVRAM projekta u FBiH. Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdrvstvu u FBiH (AKAZ) i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), ured u BiH, organizirale su okupljanje koordinatora kvaliteta i drugih zdravstvenih radnika koji su bili aktivno uključeni u implementaciju projekta s namjerom pregleda rezultata te diskusije i analize uspjeha rada.

Pred nešto više od pedeset sudionika, dr. Boris Rebac iz SZO izlagao je na temu: Pregled rezultata i kliničke revizije u okviru CVRAM projekta, Doc. Dr. Ahmed Novo, direktor AKAZ-a prezentirao je Aktivnosti AKAZ-a u okviru CVRAM projekta, a Fahrudin Kevrić, koordinator iz Doma zdravlja Čelić, upoznao je nazočne s detaljima Studijskog putovanja u Sloveniju koje je bilo upriličeno za skupinu sudionika projekta.

Uz iskazano zadovljstvo postignutim, na diskusiji koja se razvila već i tijekom prezentacija, izdvojeno je nekoliko kritičkih promišljanja i pitanja u vezi budućih aktivnosti u svezi prevencije kardiovaskularnih bolesti i drugih kroničnih stanja koja su praćena kroz projektne aktivnosti. Sudionici diskusije – poglavito doktori obiteljske medicine iz timova i domova zdravlja iz različitih župnija iz FBiH, naročito su istakli problematike financijskog aspekta, odnosno ogromni potencijal ušteda za cjelokupni sustav koji je moguće ostvariti aktivnom prevencijom i menadžmentom rizika kroz primarno zdravstvo.

Doc. Dr. Ahmed Novo pozvao je sve nazočne da nastave prethodne aktivnosti te je, u pogledu budućih djelatnosti AKAZ-a otvorio mogućnost dijaloga u povodu organizacije sličnih okupljanja u povodu iznalaženja sustavnih rješenja navedene problematike.

Izvor: akaz.ba