RUŽA I JOZO SLAVE 45 GODINA BRAČNOGA ZAJEDNIŠTVA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Na današnji dan prije točno 45 godina, 8. siječnja 1977. godine, u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Kongori, pred tadašnjim župnikom fra Martinom Planinićem, kršćanski brak su sklopili Ružica – Ruža Vukadin, kći Jozina i Ive r. Rezo, i Jozo Vukadin, sin Perin i Marte r. Radoš, oboje iz Mandina Sela. Obično se kaže kako se dobra cura uda(je) u svoje selo a sada nakon četiri i pol desetljeća ovoga braka slobodno možemo reći kako je Ruža opravdala udaju (za svoga Jozu) u rodno selo.

Kumovi vjenčanja bijahu im Mirko Krajina, Petar Vujević i Ante Radoš.

Prema tadašnjem običaju u crkvi su naviješteni (“ozvani”) tri puta: na Novu godinu (1. siječnja 1977.), 2. siječnja i na Tri kralja (6. siječnja 1977.).

Ovo je brak blagoslovljen s četvero djece: dvije kćeri (Mila i Tomislava) i dva sina (Petar i Ante), svi sretno udani i oženjeni, koji svome rodu i narodu podariše brojnu unučad.

U kolovozu 2013.  Ruža i Jozo se nakon puna četiri desetljeća provedenih u tuđini, na radu u Njemačkoj, vratiše u rodno selo gdje uživaju u zasluženom umirovljeničkom životu.

Na kraju, u ime čitave ekipe iz uredništva našim mladolikim slavljenicima želimo i dalje puno zdravlja, sreće, Božjega blagoslova i u nastavku života. Ljubavi im više ne treba poželjeti. Vidi se da je ima kao i prije 45 godina, na dan sklapanja braka.

Živjeli nam još puno godina!

Odgovori