PREMINUO FRA MIRKO BAGARIĆ

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Preminuo je čovjek koji je iskreno, potpuno i predano cijeli svoj život, evo sve do danas, živio svoje svećeništvo i franjevaštvo. Volio je Boga, brata čovjeka i svoj hrvatski narod. Dragi fra Mirko, pronašao si smiraj kod Stvoritelja kojemu si vjerno služio svih ovih godina, a posebno ti hvala za deset godina (2000.-2010.) koje si proveo s nama, kao župnik, u Kongori. Počivaj u miru Božjem, a gruda duvanjska koju si također neizmjerno volio, neka ti bude laka.

+++

S vjerom i nadom u uskrsnuće javljamo svoj braći franjevcima, rodbini, prijateljima i znancima da je danas u nedjelju, 30. kolovoza 2020., u samostanu u Tomislavgradu, blago u Gospodinu preminuo njegov sluga svećenik i naš brat FRA MIRKO BAGARIĆ, u 71. godini života, 51. godini redovništva i  46. godini svećeništva.

Obnašao je službe župnog vikara, župnika, misionara u Švicarskoj, Njemačkoj i gvardijana. Preminuo je kao aktualni glavni urednik Naših ognjišta.

Sv. misa zadušnica slavit će se u samostanskoj crkvi Sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu, u ponedjeljak 31. kolovoza 2020. u 16,00 sati, a potom sprovodni obredi i ukop na groblju Karaula u Tomislavgradu.

Pokojnikovo tijelo će biti izloženo u crkvi u Tomislavgradu u ponedjeljak 31. kolovoza od 14 sati.

Počivao u miru Božjem!

Izvor: franjevci.info