PREDSTAVNICI BRANITELJSKIH UDRUGA I OPĆINE TOMISLAVGRAD NA OBILJEŽAVANJU 29. OBLJETNICE STRADANJA HRVATSKOGA NARODA NA KUPRESU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Na Kupreškoj visoravni danas je obilježena tužna 29. obljetnica stradanja hrvatskoga naroda, koja je svoj vrhunac doživjela upravo na današnji dan, 10. travnja 1992., padom Kupresa u srpske ruke i zaustavljanjem nadmoćnoga agresora na linijama obrane iznad Šujice. Tada stvorene linije bit će pomaknute tek oslobađanjem Kupresa 3. studenoga 1994. godine.  

Predstavnici braniteljskih udruga i predstavnici Općine Tomislavgrad, predvođeni načelnikom Ivanom Buntićem i predsjednikom Općinskoga vijeća Ilijom Papićem položili su jutros u 8:30 vijenac i upalili svijeće kod spomen-obilježja u Tomislavgradu, gdje su se nakon toga pomolili za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Nakon toga uputili su se prema Kupreškoj visoravni i isti komemorativni čin ponovili kod spomen-obilježja stradalim Vukovarcima, kod kripte, kod spomen-obilježja u Suhom Polju, te na kraju, kod prošle godine otkrivenom spomen-obilježju “Zahvalnost”, u samome središtu Kupresa.

Nakon polaganja vijenaca sva izaslaslanstva uputila su se do obližnje crkve Svete obitelji, gdje je svetu misu, s početkom u 11 sati, za stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve predvodio don Tomislav Mlakić, uz koncelebraciju nekoliko svećenika.

Klikom na ovu poveznicu poslušajte don Mlakićevu današnju propovijed https://www.kupreskiradio.com/public2/Pratar/Propovijed_10_04.2021%20don%20Tomislav%20Mlaki%C4%87.mp3

Foto: Bože Radoš