PREDSTAVLJAMO KANDIDATE HRVATSKOG NACIONALNOG POMAKA ZA OPĆINSKO VIJEĆE

objavljeno u: NOVOSTI | 0
NOSITELJ LISTE ZA OPĆINSKO VIJEĆE TOMISLAVGRAD
 
1. IVAN VUKADIN – rođen 1975., iz Mandina Sela. Obitelj s četvero djece. Magistar političkih znanosti, diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu, trenutno priprema doktorat na Sveučilištu u Mostaru, tema: “Izborni zakon u BiH. Tri godine radnog iskustva u privatnoj tvrtki, potom zastupnik u Skupštini HBŽ, a načelnik je općine Tomislavgrad od 2008. do danas.

2. MILICA SKOČIBUŠIĆ – rođena 1961., iz Tomislavgrada. Nastavnica hrvatskog jezika i književnosti. Kao novinarka TRN-a (Tomislavgradskih ratnih novina) sudjelovala je u borbi za slobodu. Trenutno je ravnateljica OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu i vijećnica u OV Tomislavgrad.

3. LUKA KRSTANOVIĆ – rođen 1980. godine, iz Sarajlija, diplomirao je pravo na Sveučilištu u Mostaru. Radno iskustvo u Općini Tomislavgrad – Služba za društvene djelatnosti i opću upravu. Od 2012. do 2016. godine bio je vijećnik u Općinskom vijeću Tomislavgrada, a od 2016. do danas je predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad.

4. MATEJ JURIČ – rođen 1984., s Kola, obitelj s troje djece. Trenutno radi u poduzeću ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres.

5. LJUBA RADOŠ – rođena 1970., iz Crvenica. Obitelj s petero djece. Profesorica razredne nastave u Crvenicama. Jedna od rijetkih žena u Vijeću MZ Crvenice. Pjeva u Župnom zboru fra Bariša Drmić. Zaljubljenica i čuvarica hrvatskih običaja duvanjskog kraja te jedan od stupova HKUD-a Crvenice.

6. IVAN LETICA – rođen 1997., iz Brišnika. Završio Srednju strukovnu školu u Tomislavgradu, za zvanje poljoprivredni tehničar. Trenutno je student treće godine studija na Agronomskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

7. ANTE KUTLEŠA – Prisoje (Dučić), profesor kineziologije (tjelesne i zdravstvene kulture), ravnatelj Gimnazije Marka Marulića u Tomislavgradu od 2013. do danas, profesor u gimnaziji od 1996.-2013. godine. Na Kineziološkom fakultetu u Splitu diplomirao 1998. godine. Oženjen, otac četvero djece. Sudionik Domovinskoga rata kao pripadnik HVO.

8. TOMISLAVA ANDRIĆ – rođena 1989., iz Mrkodola. Obitelj s dvoje djece. Diplomirala kroatistiku u Mostaru, magistra je hrvatskog jezika i književnosti. Prvo radno iskustvo – nastavnica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Stjepana Radića. Pripravnički staž u Srednjoj strukovnoj školi Tomislavgrad. Od 2017. nastavnica u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića.

9. IVANA KUTLEŠA – rođena 1992., iz Stipanjića. Diplomirala na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, po struci: magistra primarnog obrazovanja. Već tri godine radi kao asistent u Osnovnoj školi fra Mije Čuića u Brišniku.

10. ANTE ĐIKIĆ – rođen 1963., iz Roška Polja. Diplomirani je nastavnik biologije i kemije, a trenutno radi kao djelatnik HP-a Mostar. Vijećnik u Općinskom vijeću Tomislavgrad.

11. ANĐELA KRIŠTO – rođena 1995., Eminovo Selo. Diplomirala na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Magistra prehrambenog inženjerstva. Trenutno radi u Mljekari Livno.

12. TOMISLAV BARIŠIĆ – rođen 1992., iz Šujice. Diplomirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Magistar politologije. Radno iskustvo – godinu dana pripravničkoga staža – odradio kao pripravnik u Franjevačkom muzeju u Tomislavgradu. Trenutno nezaposlen.

13. IVANA DODIG – rođena 1992., iz Sarajlija, magistra politologije, diplomirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, trenutno radi kao stručna suradnica u Uredu načelnika Općine Tomislavgrad, i vijećnica je u Općinskom vijeću Tomislavgrad.

14. IVAN BAKOVIĆ – IKO, rođen 1991., Mokronoge, magistar povijesti i geografije, diplomirao na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, radno iskustvo u Franjevačkom muzeju u Tomislavgradu (2019.-2020.). Trenutno nezaposlen.

15. ANTE VUKADIN – rođen 1977., iz Omolja. Sretno oženjen, otac troje djece. Završio srednju strukovnu školu, smjer elektroenergetike. Dvadeset tri godine direktor u tvrtki Briga beton d.o.o. Tomislavgrad. Predsjednik Planinarskog društva “Orlova stina”, član Gorske službe spašavanja HBŽ i Speleološkog društva “Mijatovi dvori”. Vijećnik u Općinskom vijeću Tomislavgrad.

16. ANDRIJANA SABLJIĆ – rođena 1982., iz Tomislavgrada. Obitelj s dvoje djece. Studirala na  Sveučilištu u Splitu – Ekonomski  fakultet, stekla  zvanje  ekonomista. Pripravnički staž  odradila u Staračkom domu u Tomislavgradu, gdje je obavljala računovodstvene i ekonomske poslove. Radila u podružnici Turističke zajednice Hercegbosanske županije i u tvrtci ZORO d.o.o, a u tvrtci Azel je radila kao trgovac. Trenutno radi u Ministarstvu financija HBŽ kao viši samostalni referent za kontrolu podataka u Odsjeku za javne prihode i povrate Sektora riznice.

17. ANTE ROMIĆ – rođen 1985., iz Kongore. Oženjen, otac dvoje djece. Profesor povijesti i zemljopisa. Već 10 godina radi kao profesor, a član je Hajdučke družine Mijata Tomića i Planinarskog društva Orlova stina.

18. MARIJA PAŠALIĆ – rođena 1988. godine, Kolo. Magistar primarnog obrazovanja, već devet godina radi u struci, u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića.

19. ANTONIO ŠIMIĆ – rođen 1992., iz Roška Polja. Diplomirao na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, magistar razredne nastave. Radno iskustvo u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića Tomislavgrad, a trenutno radi u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju Nova nada u Kovačima.

20. JOSIP MIOČ – rođen 1980., iz Tomislavgrada. Pravnik, trinaest godina radnog staža u tvrtci Kamensko d.o.o. Tomislavgrad i u stručnoj službi Općinskog vijeća Tomislavgrad. Zastupnik u Domu naroda Parlamenta F BiH 2014.-2018.

21. KATARINA JURIĆ– rođena 1993., iz Jošanice. Diplomirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru. Magistra hrvatskog jezika i književnosti, radno iskustvo i stručno osposobljavanje u Osnovnoj školi Smiljevac kod Zadra. Trenutno nezaposlena.

22. ANTE BOKANOVIĆ – rođen 1990., Tomislavgrad. Diplomirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, magistar povijesti i zemljopisa. Vijećnik u Općinskom vijeću Tomislavgrad.

23. ANITA GRGIĆ – rođena 1986., iz Omolja. Diplomirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, magistra filozofije i povijesti, radno iskustvo: profesorica povijesti u srednjoj školi u Kupresu, nastavna asistentica u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu. Trenutno radi kao djelatnica Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije. Vijećnica u Općinskom vijeću Tomislavgrad.

24. ANTE BAGARIĆ – rođen 1997., iz Brišnika. Prvostupnik informacijskih znanosti. Trenutno je student pete godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

25. MARIO KRIŠTIĆ – rođen 1993., iz Borčana. Diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Magistar prava. Radno iskustvo u Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje, u županijskoj administrativnoj službi HBŽ-Livno, ispostava Tomislavgrad. Trenutno radi kao pravnik u Općini Tomislavgrad.

26. MATEA PAŠALIĆ – rođena 1994., iz Šujice. Diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Magistra prava. Odradila pripravnički staž u Općini Tomislavgrad u Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar nekretnina. Trenutno nezaposlena.

27. ANTE ĆOSIĆ – rođen 1983., iz Prisoja. Završio srednju školu i stekao zvanje dentalnog tehničara – 3D dentalni inženjer. Petnaest godina stručnog iskustva na poslovima dentalne tehnike i protetike. Trenutno zaposlen u privatnoj stomatološkoj ordinaciji Dr. Zvonimir Lukač u Tomislavgradu.

28. ANĐA GUDELJ – rođena 1993., iz Vedašića. Majka dvoje djece. Diplomirala na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, magistra primarnog obrazovanja. Radno iskustvo – dvije godine nastavna asistentica u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu i jednu godinu nastavnica u područnoj školi Kongora. Trenutno nezaposlena.

29. FRANIMIR SESER – rođen 1994., iz Mandina Sela. Oženjen, otac jednog djeteta. Diplomirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Magistar politologije. Radno iskustvo: dva mjeseca pripravničkog radnog staža u Europskom parlamentu u Bruxellesu i godina dana pripravničkog radnog staža u Ministarstvu financija HBŽ. Trenutno nezaposlen.

30. JOSIP BAGARIĆ – rođen 1981., iz Mesihovine. Obitelj s dvoje djece. Završio srednju školu i radi kao privatni poduzetnik. Vijećnik u Općinskom vijeću Tomislavgrad.