PREDSJEDNIŠTVO SKUPŠTINE SAVEZA OPĆINA I GRADOVA F BIH: Podržana inicijativa Ante Bakovića i Petra Galića

objavljeno u: NOVOSTI | 0

09.09.2021. godine, održana je Šesta online sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo je na ovoj sjednici donijelo odluku o sazivanju Izborne Skupštine Saveza u skladu s kojom će se Izborna Skupština održati 29.09.2021. godine u Neumu uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Članovi Predsjedništva su prihvatili izvješće se sjednice Povjerenstva za ekonomski razvoj općina i gradova i financije gdje je Povjerenstvo podržalo inicijativu Općine Tešanj za izmjenu člana 12. stav 4. i člana 24. stav 2. Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, a u vezi definiranja indeksa razvijenosti.

Na sjednici su takođe razmatrani i drugi zakonski propisi koji imaju utjecaj na jedinice lokalne samouprave kao što su Prijedlog Zakona o građevinskom zemljištu FBiH, te inicijativa za dopunu Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata.

Predsjedništvo Saveza je donijelo odluku da se prema nadležnim tijelima urgira za provedbu ranijeg zaključka Predsjedništva Saveza kojim je podržan Nacrt Zakona o građevinskom zemljištu uz dodavanje jednog članka u cilju rješavanja statusa građevinskog zemljišta na kojem su neosnovano i nezakonito upisana javna poduzeća za održavanje šuma i šumskog zemljišta u državnom vlasništvu.

Podržana je i inicijativa za dopunu Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata koju su Predsjedništvu Saveza na očitovanje dostavili Petar Galić i Ante Baković, zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Izvor: SOGFBiH

Odgovori