POZIV: Pomozimo izgraditi kuću obitelji Gudelj iz Vedašića

objavljeno u: NAJAVE | 0

U tijeku je akcija prikupljanja pomoći za izgradnju obiteljske kuće samohrane majke Marice Gudelj iz Vedašića i njezino troje djece. Akciju provodi Duhovno-humanitarna zajednica Kap ljubavi.

U razgovoru s voditeljem Udruge, fra Jozom Radošem Đokom, doznajemo da je odaziv naših sumještana solidan, te da se, upravo zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, dovršetak izgradnje  može očekivati do Velike Gospe.

–  Iskopani su temelji i prva ploča, a Bogu hvala, osigurani su i blokovi kao i građa za krov. Kad vrijeme bude dopuštalo nastavit ćemo radove. Zahvaljujem najprije mojim župljanima u Roškome Polju koji su se odmah odazvali i prikupili oko 3,5 tisuće KM, Topu i Milanu Pipijiću koji su besplatno iskopali temelje, arhitektu Spajiću iz Širokoga Brijega koji je besplatno izradio projekt i našoj Duvanjki gospođi Renati Radoš iz Münchena. Ona je u suradnji sa svojim prijateljima nedavno prikupila i uručila 4,5 tisuća eura. Naravno, zahvaljujem i svima ostalima koji su za ovu namjenu predali novac meni i Kapi ljubavi, kaže fra Jozo dodajući da će 8. veljače služiti svetu misu u Köllnu a novac koji prikupi od milodara bit će također namijenjen obitelj Gudelj.

 

Tekst i foto: Zora Stanić/TC