POSJET FEDERALNOG MINISTRA POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA OPĆINI TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Danas je u posjetu općini Tomislavgrad boravio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, g. Kemal Hrnjić.

 

U zgradi Općine ministra su dočekali načelnik Ivan Buntić, predsjednik Općinskog vijeća Ilija Papić i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Petar Galić.

 

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o pročistaču otpadnih voda i važnosti da se ovaj najveći infrastrukturni projekt u Tomislavgradu u posljednjih 50 godina uspješno privede kraju te da se njegovom realizacijom stavi točka na i sveukupnog projekta vodoopskrbe i kanalizacije u Tomislavgradu.

 

Načelnik Buntić se osvrnuo na poljoprivrednu proizvodnju koja je prepoznata kao potencijal koji se sve više koristi i u koji se sve više ulaže, naglasivši kako je proizvodnja kravljeg mlijeka s područja općine Tomislavgrad jedna od najvećih u F BiH, a najveći broj uzgajivača grla u sustavu “krava-tele” dolazi iz Tomislavgrada.

 

Ministar Hrnjić se zahvalio na pozivu rekavši da su proizvođači koji dolaze s ovoga područja izuzetno bitni za cijelu Federaciju i da je cilj zadržati postojeću proizvodnju te istu unaprijediti, a male poljoprivrednike dovesti na razinu samoodrživosti.

 

U sklopu posjeta ministar je posjetio pogon za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu, Farmu muznih krava “Nozdrac” i Farmu muznih koza „Studena“.

Općina Tomislavgrad