POMOZI IZGRADNJU NOVOGA DIJELA ŽUPNE KUĆE

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Izgradnja postojeće župne kuće u Kongori započeta je kopanjem njenih temelja 21. srpnja 1970. godine, a završena je i useljena, nakon blagoslova tadašnjega provincijala Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nebo, fra Rufina Šilića, pred Božić, 23. prosinca 1972. godine. Izgradila ju je složno cijela naša župna zajednica predvođena tadašnjim župnikom fra Bogomirom Zlopašom (župnik od 14. svibnja 1968. do 10. srpnja 1974.). Od tada pa, do danas obnavljano je krovište, fasada, mijenjani otvori, uvedeno grijanje…

Sadašnji župnik fra Stjepan Martinović započeo je prošle godine dogradnju objekta, odnosno njegovu prvu faze (prizemlje) koje podrazumijeva izgradnju garaže, kotlovnicu za crkvu i župnu crkvu, hodnik kroz koji će stepenice povezivati novi i stari dio objekta, te nekoliko vanjskih toaleta (potreba za njihovom izgradnjim iskazana je odavno zbog činjenice da se ovdje okupljaju vjernici i nekoliko sela, a do sada je postojao samo jedan toalet u postojećoj župnoj kući). Ova fazu izgradnje uspješno je završena prošle godine.

U proljeće ove godine nastavljeni su radovi (druga faza) na izgradnji kata i potkrovlja, pokrivanje novoga i staroga dijela objekta pod jedinstven krov, kao i montaža otvora na dograđenom dijelu te izrada fasade. Procijena vrijednost ove faze iznosi 111.840,00 KM. Treća faza podrazumijeva unutarnje uređenje i planirana je iduće godine.

Budući da ovi radovi iziskuju znantna financijska sredstva pozivaju se svi župljani, kao i prijatelji naše župe da sukladno svojim mogućnosti pripomognu uspješnom završetku cijeloga projekta. Znamo da su teška vremena ali samo zajedništvom možemo cijeli posao privesti kraju.

Svoje priloge možete uplatiti izravno u Župnom uredu Kongora, poslovnici Unicredit banke d.d. Mostar u Tomislavgradu (Ulica Brigade kralja Tomislava bb),  odnosno ako ste u tuđini na broj računa otvoren u Unicredit banci:

IBAN: BA39 3380 6048 1695 2045

SWIFT: UNCRBA22

Hvala svima na svakom daru!