POMEN: Pokošena trava oko spomenika

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Kao je već najavljeno, na starom Doljanskom groblju na Pomenu u nedjelju 26.7.2020. godine održat će se komemoracija za sve poginule pripadnike Brigada kralj Tomislav i Rama koji su poginuli na Jablaničkom bojištu. Komemoracija započinje polaganjem vijenaca  i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulih u 10 sati i 30 minuta, nakon čega će se obaviti opijelo te misa zadušnica. Ovogodišnju misu kao je najavljeno  predvodit će fra Bože Milić uz koncelebraciju više svećenika.

Za sve one koji toga dana budu hodočastili na Pomen napominjemo da je put od Doljana do Pomena  dosta dobar  te se može ići sa vozilima bez problema. Tijekom jučerašnjeg dana pokošena je trava i uređen prostor za nedjeljnu komemoraciju. U čišćenju i košenju trave sudjelovala je brojna ekipa iz Doljana kao i članovu udruge dragovoljaca Tomislavgrad.       

U ime udruge dragovoljaca Domovinskoga rat Tomislavgrad  pozivam sve one koji toga dana mogu doći  kao i  dragovoljce da  i ove godine obilježimo  komemoracijom „Spomen na Pomen“  za naše suborce koji su poginuli na braniku domovine i položili život za našu opstojnost na  ovim vjekovnim nam ognjištima.                                     

Svi ste dobro došli!

Izvor: omolje.com