POLAZNICI 2. OPĆE PLANINARSKE ŠKOLE NA ORLOKUKU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U organizaciji PD Orlova stina iz Tomislavgrada polaznici 2. Opće planinarske škole protekloga petka poslušali su prvo predavanje (Uvod u planinarsku školu), a već danas su imali prvi organiziran izlet u prirodu (od programom predviđenih pet ukupno). i

Uspon je išao stazom Via Dinarica, koja ide iznad Omolja, kao početne točke današnjega izleta, pa sve do zavjetnoga Grgića križa na grebenu iznad ovoga sela, gdje je uslijedilo zasluženo odmaranja i okrjepa tijela, ali i duše, s prekrasnim pogledom na Duvanjsko polje, predivna duvanjska sela, kraljevski Tomislavgrad, Buško jezero, sve okolne planine, pa sve do Sv. Jure, na Biokovu.

Nakon odmora uslijedio je nastavak kretanja, spuštanje do Kosovca, punjenje boca hladnom vodom na Omoljskom vrilu i povratak ponovno istom stazom ka Omolju, s ukupno prijeđenih trinaest kilometara. Lijep i poučan dan u prirodi za sve sudionike.

Uz tridesetak polaznika ove škole današnjem usponu priključilo se još dvadesetak zaljubljenika u planinarstvo, među njima i desetak dječaka i djevojčica, od kojih moramo posebice istaknuti četverogodišnjega Stipana Marića iz Omolja, koji se uspeo i vratio bez većih problema. Naravno, pod budnim okom svojih roditelja – Slavice i Tome. Inače, ovo mu nije prvi ovakav uspon jer se prošle godine popeo i na Mali Vran ali i na Veliki Vran.

Tomislavgradsko planinarsko društvo ima zajamčenu budućnost a potvrda tomu su svi ovi mladi ljudi.