OTVORENE I BLAGOSLOVLJENE NOVE PROSTORIJE SLUŽBE HITNE POMOĆI

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U tomislavgradskom Domu zdravlja danas je upriličena svečanost blagoslova i otvorenja novouređenih prostorija Službe hitne medicinske pomoći.

U nazočnosti medicinskoga osoblja i zaposlenika Doma zdravlja, volontera, predstavnika Općine i drugih uzvanika, nove prostorije Hitne pomoći blagoslovio je duvanjski župnik fra Velimir Bagavac.

Tako je nakon više desetljeća rada u skučenim i neuvjetnim prostorijama ova Služba konačno dobila  prostor koji u potpunosti odgovara svojoj namjeni.  „Ovu smo svečanost organizirali kako bismo u prvom redu odali priznanje vrijednim i savjesnim djelatnicima Službe hitne medicinske pomoći, te ujedno zahvalili i volonterima koji su nedavno prošli obuku, te svoje vrijeme i rad stavili na raspolaganje ovoj Službi, s ciljem pružanja pomoći unesrećenima u najoptimalnijem vremenu.“ – kazao je za Radio Tomislavgrad ravnatelj Doma zdravlja, dr. Ivan Bagarić.

Dr. Bagarić je, među ostalim, izrazio zahvalnost i Općini koja kontinuirano sufinancira rad Hitne pomoći i mrtvozorstvo, a koja je tijekom ove godine za tu namjenu osigurala iznos od 90.000 KM.

Služba Hitne medicinske pomoći smještena je u dijelu koji spaja stari i novi dio zgrade, s osiguranim širokim prilazom i odgovarajućim ulazom, te jasno vidljivim oznakama o lokaciji. Doznajemo, također, da će u dosadašnjim starim prostorijama Hitne pomoći biti uređene ordinacije za liječnike specijaliste.

Tekst: Marija Letica/ RTG/ TC

Foto: Miro Šumanović

30. 09. 2014.