ODRŽANE JAVNE TRIBINE HDZ-a BiH U BUKOVICI I ROŠKU POLJU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U sklopu svojih predizbornih aktivnosti članovi Općinskoga odbora HDZ-a BiH Tomislavgrad i kandidati ove općinske organizacije za županijsku, federalnu i državnu razinu vlasti na predstojećim općim izborima posjetili su Roško Polje i Bukovicu.

Uz domaćine, predsjednike temeljnih organizacija HDZ BiH, Antu Đikića (Roško Polje) i Miju Zrinušića (Bukovica), na obje današnje tribine nazočnima su se obratili i aktualni općinski načelnik Ivan Vukadin i kandidat za Skupštinu HBŽ, kao i Robert Bagarić, također kandidat za Skupštinu HBŽ, te nositelj liste za Parlament F BiH Jozo Bagarić. U svojim govorima naglasili su kako su protekle četiri godine obilježile sustavno zaobilaženje ove općine od strane platformaške Vlade F BiH u kojoj i dan-danas sudjeluju i neki Duvnjaci, obećavajući brda i doline, a od toga, naravno, nije bilo ništa.

O stanju u zdravstvu na području naše općine, kao i o stanju u školstvu govorili su dr. Ivan Bagarić, ravnatelj tomislavgradskoga Doma zdravlja i Petar Galić, ministar znanosti prosvjete, kulture i športa HBŽ.

O važnosti izlaska na ove izbore govorio je Jakov Skočibušić, Duvnjak, koji je zadnjih petnaest godina, kao karijerni diplomat, proveo u diplomatskim vodama, kao predstavnik BiH u Švedskoj, Finskoj, Estoniji, Austriji i na trenutnoj službi u Bruxellesu.

Jednakopravnost Hrvata s druga dva naroda u BiH nije ostvarena. Ovakva država je neodrživa i u predstojećem mandatnom razdoblju sigurno nam predstoje korjenite promjene ustroja države. Jedina stranka koja može to izboriti je HDZ BiH i dr. Dragan Čović, kao budući hrvatski član Predsjedništva BiH. I stoga je važno plebiscitarno podržati baš HDZ BiH, zaključio je Skočibušić u svome govoru.

 

Tekst i foto: Ivica Šarac

29.09.2014.