ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA OPĆINSKOG ODBORA HRVATSKOG NACIONALNOG POMAKA TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U prepunoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu sinoć (12. listopada) je održana redovita izborna skupština Općinskog odbora Hrvatskoga nacionalnog pomaka (HNP) Tomislavgrad.

Nakon intoniranja hrvatske himne i minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje pristupilo se izboru radnih tijela (radno predsjedništvo, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika, povjerenstvo za vjerodajnice i potvrde, izborno povjerenstvo), nakon čega je dosadašnji predsjednik Općinskoga odbora HNP-a Tomislavgrad Ivan Buntić podnio izvješće o radu stranke od utemeljenja do danas. Naglasio je sve ono što se dogodilo od osnutka stranke do danas, pozvavši sve da se okupe oko ideje HNP-a kako bi zajednički radili na dobrobit svih.

Nakon Buntića skupu su se obratili predsjednik HNP-a Ivan Vukadin te u ime gostiju Mijo Tokić.

“HNP je nastao kao rezultat potrebe za iskrenom i učinkovitom hrvatskom politikom u BiH. Povod, ali ne i razlog osnivanja, je bila nepravda prema nama Duvnjacima koju ne treba opet ponavljati, ali se uvijek moramo na nju podsjetiti”, naglasio je Vukadin. Naglasio je dalje i kako je osnovica postojanja HNP-a: 1. borba za hrvatsku federalnu jedinicu unutar cjelovite i europske BIH kao države i hrvatskog naroda, 2. praktična organizacija te borbe i institucionaliziranje kroz političku stranku kao legitiman put demokratske borbe, 3. treći stup na kojem HNP gradi budućnost je ljudska, nacionalna i kršćanska odgovornost na svim razinama na kojima nastupamo kao članovi ove stranke

“Preuzeli ste izuzetno teške odgovornosti za općinu Tomislavgrad i za Hercegbosansku županiju i na tome vam čestitam. Na nacionalnom planu, u Hrvatskom narodnom saboru morate biti jasan glas narodne volje, morate davati ton i dinamiku rada da ta institucija, u kojoj bi trebalo biti mjesto u kojoj se kreira nacionalna politika, i ne samo to, nego da se ta politika verificira, analizira i korespondira s narodnom voljom. Vjerujem da će Hrvatski nacionalni pomak i u Hrvatskom narodnom saboru imati značajnu poziciju i dati svoj doprinos da hrvatska nacionalna politika vodi brigu o narodnim interesima, preuzme brigu za narodnu sudbinu”, naglasio je Tokić.

Nakon jednoglasno usvajanja izvješća dosadašnjeg predsjednika Općinskoga odbora HNP-a Ivana Buntića pristupilo se utvrđivanju liste kandidata i izboru novih članova Općinskog odbora HNP-a Tomislavgrad.

Nakon provedenog glasovanja u novi Općinski odbor HNP-a Tomislavgrad izabrana su 33 člana, i to automatizmom predsjednici svih temeljnih organizacija: Tomislav Barišić (TO Šujica), Luka Krstanović (TO Ljubuša), Petar Galić (TO Kongora), Mate Radoš – Šteka (TO Seonica), Antonio Šimić (TO Roško Polje), Ivan Letica (TO Brišnik), Marko Mladina (TO Ostrožac), Anđela Krišto (TO Eminovo Selo), Matej Jurič – Maxo (TO Kolo), Ante Jurčević (TO Tomislavgrad), Ante Kutleša (TO Prisoje), Tomislav Kovač (TO Kazaginac), Josipa Dilber (TO Bukovica), Igor Batarilo (TO Mrkodol), Ivan Stanić – Ića (TO Mokronoge), Franimir Seser (TO Bobara); dok su sa otvorene liste izabrani Ivan Buntić, Ante Baković – Šišin, Ivan Tomić, Robert Bagarić, Milica Skočibušić, Ante Vukadin – Jokarić, Josip Mioč, Mijo Križanac, Ružica Letica, Ivan Radoš – Mićukić, Stipe Kovačević, Matea Jurčević, Krešimir Jurič, Ante Tadić, Ivan Vukadin, Mario Krištić i Jakov Zorić.

Na prvoj redovitoj sjednici bit će izabran predsjednik OO HNP-a Tomislavgrad za iduće četverogodišnje razdoblje.

HRVATSKI NACIONALNI POMAK