ODRŽAN ZAVRŠNI PREDIZBORNI SKUP HDZ-a BiH U TOMISLAVGRADU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U prepunoj dvorani županijske Skupštine u Tomislavgradu večeras je održan posljednji predizborni skup HDZ-a BiH.

Brojnost okupljenih i pažljivo slušanje svih upućenih riječi s ove govornice jamstvo su kako će od svih stranaka upravo HDZ BiH na nedjeljnim općim izborima i u Tomislavgradu polučiti najbolji rezultat i kako će baš ova stranka u predstojećim reformama s velikim postotkom ostvarene potpore zastupati hrvatski narod u političkoj borbi za ostvarenjem političkih ciljeva – jednakopravnosti s druga dva konstitutivna naroda.

-Možemo li sa sigurnošću kazati kako su ovo posljednji izbori nakon kojih će hrvatski narod u BiH konačno završiti svoju borbu za jednakopravnošću. To naravno nitko ozbiljan ne može  jasno obećati, jer ostvarenje toga cilja ne ovisi samo o nama.  No, boriti se za to moramo i nitko ne smije u ostvarenju tih ciljeva odustati i izdati. A neki su već izdali. Na tu borbu nas obvezuju žrtve koje su podnijeli hrvatski branitelji devedesetih godina prošloga stoljeća, kazao je u svom izlaganju Ivan Vukadin, općinski načelnik i kandidat za Skupštinu HBŽ. U nastavku je pozvao sve nazočne da 12. listopada iziđu na izbore i potaknu što više ljudi da naprave isto i da zaokruže HDZ BiH i stranke okupljene u koaliciji stranka oko Hrvatskoga narodnoga sabora BiH.

Nazočnim su se obratili i Mario Mašić, Ante Tadić, Jakov Skočibušić i Jozo Bagarić, govoreći o ujedinjenju dvaju HDZ-a početkom srpnja, odnosu platformaške Vlade F BiH prema većinskim hrvatskim krajevima, vanjsko-političkim odnosima spram Hrvata itd.

U stankama između govornika gangu i bećarac zapjevale su članice HKUD Katedrala – Pećina iz Bukovice.

 

Tekst i foto: Ivica Šarac