ODRŽAN DRUGI SUSRET PREDSTAVNIKA OPĆINE TOMISLAVGRAD I NEKADAŠNJIH ČLANOVA HVO TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Nakon prvoga sastanka održanoga u listopadu 2018. godine u (istoj) dvorani za sastanke općine Tomislavgrad održan je danas drugi susret predstavnika sadašnje općine Tomislavgrad i nekadašnjih članova HVO Tomislavgrad (četvorica su se ispričala zbog spriječenosti). Kao i prvi susret, i ovaj su inicirali općinski načelnik Ivan Vukadin, nekadašnji predsjednik HVO Tomislavgrad Mijo Tokić i ravnatelj HKM Naša ognjišta fra Gabrijel Mioč.

Okupljenima se najprije obratio aktualni načelnik Ivan Vukadin, svima zahvalio na dolasku, ali prije svega zahvalio na svemu što su učinili u vrijeme obnašanja odgovornih dužnosti kao članovi HVO-a Tomislavgrad u Domovinskome ratu ali i nakon rata pokrećući projekte koje su nastavile i općinske strukture nakon njih.

–       Uz najzaslužnije – hrvatske branitelje – koji su u rovovima i s puškom u ruci tih ratnih devedesetih godina, branili i obranili ovaj prostor i narod, i vi ste odigrali jako važnu ulogu i na tome vam svima veliko hvala, zaključio je načelnik Vukadin.

U ime okupljenih kratko se obratio i Mijo Tokić, prvi demokratski izabrani načelnik općine Tomislavgrad, u ratu predsjednik HVO Tomislavgrad. Izrazio je zadovoljstvo zbog ponovno susreta s bivšim bliskim suradnicima, naglasivši kako su učinili sve da se u teškim ratnim godinama sačuva prostor i narod te kako mu je drago što sve to prepoznaje aktualna općinska vlast.

Nakon sastanka okupljeni su se uputili do groblja Karaula gdje su se pomolili i upalili svijeće na grobovima pok. Frane Radoša i pok. Filipa Andrića, također nekadašnjih članova HVO Tomislavgrad. Prije samoga susreta upaljene su i svijeće na grobovima dr. Ivana Bagarića i dr. Ivana Šarca.

Izvor: Općina Tomislavgrad