(NE)POŠTOVANJE ŽIVIH I MRTVIH

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Dugo sam se mislio napisati ili ne sljedeći tekst. Ipak jesam, zbog velike većine koja se odazvala. O čemu se radi?

Skoro će dvije godine kako smo pokrenuli veliku akciju uređenja našega groblja, ogledala sela (uredno groblje = uredno selo), u kojemu počivaju naši pokojni.

Izgrađena je potpuno nova kapelica s mrtvačnicom, u cijelosti opremljena. Ove godine proširili smo i izgradili novi ogradni zid. Osim manjeg dijela računa, sve dosadašnje (izvedene) radove smo i isplatili, zahvaljujući odazivu većine naših mještana i ukopnika u groblje, ali i brojnim drugim dobrim ljudima. Nastavljamo i dalje.

E sad dolazimo do onih koji nisu sudjelovali nikada, ni radom, ni novčano. Nikoga ne želim poimence p(r)ozivati. Sami će se prepoznati. Mi ih također svi znamo.

Pozivam ih da se konačno ugledaju na ostale i pomognu: novčano i sudjelovanjem u radovima. Zbog svoga dida i babe, svoga ćaće i svoje matere, svoje sestre, brata… zbog svih tvojih koji ovdje počivaju a drugi ti godinama kose i uređuju i oko tvog groba. I opet će to raditi bez obzira što ti nećeš i ne želiš!

Uključite se konačno. Nemojte to uraditi zbog nas živih. Uradite to zbog svojih pokojnih. Makar su oni zaslužili vaše poštovanje. Mi živi očito nismo.

Ivica Šarac