NEDJELJNA PRIČA: Zaručnica je voljela svoga zaručnika

objavljeno u: NEDJELJNA PRIČA | 0

“Dragi moj, nikada te neću ostaviti!”

Katarina, djevojka iz Engleske, tek se zaručila kad je izbio građanski rat. Njezin zaručnik bio je pozvan u vojsku. Vjenčanje je zbog toga bilo odgođeno.

 
Mladi vojnik prošao je kroz mnoge teške bitke, a da nije bio ranjen.

 
Ali u “Bitci u pustinji” bio je teško ranjen. Njegova zaručnica je uzalud čekajući njegova nova pisma, iznova čitala već pročitana nadajući se njegovu brzom povratku.

 
Nakon dužeg vremena stiže jedno pismo koje je bilo napisano tuđim rukopisom: “Bila je još jedna strašna bitka. Jako mi je teško, ali moram ti javiti da sam u toj bitci izgubio obje svoje ruke. Budući da ne mogu sam pisati, zamolio sam kolegu da umjesto mene napiše ovo pismo. Moram ti priznati da te volim i da si mi draža nego ikada prije. Osjećam se dužnim osloboditi te obveze da se udaš za mene!”

 
Na ovo pismo zaručnik nije dobio pisani odgovor. Umjesto toga, mlada djevojka sjela je u prvi vlak i otputovala onamo gdje je u jednoj improviziranoj bolnici ležao njezin zaručnik.

 
Na kolodvoru joj kapetan objasni kako će naći bolnicu. Sa suzama u očima tražila je onoga koga je žarko svim srcem voljela.

 

Kad je ugledala svoga zaručnika, zagrlila ga je i iskreno poljubila. Plačući rekla je: “Dragi moj, nikada te neću ostaviti! Ove moje ruke će ti pomoći, brinut ću se za tebe i sve učiniti da ti bude dobro!”

 
Zar ovo nije, zaista, iskrena, prava i samopožrtvovna Ijubav!? Ova djevojka je voljela svoga zaručnika. S obzirom na stanje u kojem se on sada nalazi, njezina pomoć i Ijubav su mu još potrebnije. Ona je na to spremna. Ništa joj nije teško.

 
Isus je nas neizmjerno volio. On je darovao svoj život za nas. Prolio je svoju krv za naše spasenje.

 

“Uoči blagdana Pashe, znajući da mu je došao čas da prijeđe s ovoga svijeta k Ocu, Isus, pošto je iskazao Ijubav svojima, onima koji su na svijetu, iskaza im Ijubav potpuno” (Iv, 13,1).

Tekst: fra Petar Ljubičić