NEDJELJNA PRIČA: Sveto pismo je Riječ Božja

objavljeno u: NEDJELJNA PRIČA | 0

Neki stari seljak iz Južne Koreje kupio je evanđelje po Mateju i Marku, i čitao ih sa zanimanjem. Jednog dana dok je bio u polju, planula je njegova kuća i potpuno izgor-jela. Vrativši se, ustanovio je, da se nije moglo ništa spasiti, osim upravo ova dva evanđelja, koje je izvukao jedan član obitelji iz vatre, ne znajući što je to. To ga je jako iznenadilo.

On ih je čitao s još većim interesom i govorio o tome svojoj okolini. U početku, njegovi susjedi obasipali su ga  šalama i prezirnim riječima zato što je čitao kršćanske knjige. Svi su ga ostavili na miru… Ipak, malo-pomalo, počeli su se i oni zanimati i pitati ga što to u evanđeljima ima tako zanimljivo da se on promijenio. On im je govorio da evanđelja govore o Bogu ljubavi koji je postao čovjekom da nas otkupi i spasi. Tako su mu se približili i postali prijatelji.

Bilo je u tome selu više od osamdeset obraćenja, kao rezultat čitanja ova dva evanđelja. Tako je riječ Božja, dovela do obraćenja našeg prijatelja Korejanca i njegove susjede…

Kad su se susreli s misionarima, sve su im potanko ispričali. Oni su im navijestili evanđelje, poučili ih i krstili.  

Sveto pismo je zaista Božja Riječ. Sadržaj je Evan-đelja: Bog je postao čovjekom i došao na svijet da spasi sve ljude. Taj je događaj duboko zahvatio u povijest i ljudsku sudbinu.

Čitajmo s poštovanjem i ljubavlju svaki dan barem po jednu stranicu, kako bismo mogli od Božje riječi živjeti i Boga slaviti.

“Riječi Tvoje Gospodine duh su i život!

Ti imaš riječi života vječnoga!” (Iv 6, 68)

Priredio: fra Petar Ljubičić