NEDJELJNA PRIČA: Koja je vaša najveća životna želja?

objavljeno u: NEDJELJNA PRIČA | 0

Priredio: fra Petar Ljubičić

Život u službi drugih

– “Koja je vaša najveća životna želja?” – upitali su jednu bolničarku na televizijskom programu u SAD-u. Milijuni gledatelja bili su iznenađeni neočekivanim odgovorom: “Susresti moga Spasitelja Isusa Krista i čuti kako mi govori kako sam za vrijeme svoga zemaljskoga života za njega obavila jedan dobar posao.”

Iza tih jednostavnih riječi nepoznate sestre skriva se tihi život nesebične službe, kojemu gotovo posve manjkaju mnogobrojne udobnosti i razonode za koje se općenito drži kao nositelje sreće.

Njezino je uvjerenje puno unutarnje radosti i sigurnosti, kako bezbrojne žrtve, učinjene u službi svoje braće i ses-tara, daju bogat smisao i veličinu njezinu životu, jer su u krajnjoj crti učinjeni samome Gospodinu. On se skriva iza svakog onog bolesnika i patnika kome je potrebna njezina ljubav i pomoć.

Život u službi drugih, zar može biti većih životnih želja i plemenitijeg životnog cilja? Što će ti život ako od njega nitko nema koristi?!

Poštovana sestro i cijenjeni brate! Kad bi ti trebao stupiti pred televizijski ekran i kad bi ti bilo postavljeno isto pitanje kao i spomenutoj sestri, što bi odgovorio? Koji je tvoj najveći životni san ili ideal?

Jedno nemoj zaboraviti! Ako bi u svojim planovima i željama mimoišao Boga i svoga bližnjega, bojim se kako bi tvoj život bio promašen!

Učinimo sve za svijet oko nas, neka bude radosniji baš zato što mi živimo.