NEDJELJNA PRIČA: Kćeri, umri u majčinoj vjeri!

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Moja nevjera ne vrijedi ništa

Misionar pripovijeda: “Poznavao sam jednu obitelj. Majka je bila osvjedočena vjernica, a otac bez vjere. Imali su kćer jedinicu od šesnaest godina. Djevojka se kolebala između majčine vjere i očeve nevjere. Majka je redovito odlazila u crkvu, a otac se svemu tome izrugivao. Majka je branila svoje vjersko uvjerenje, a otac je kćer poučavao u duhu bezboštva.

Kći je voljela i oca i majku. Zbog toga se nije mogla prikloniti potpuno ni jednome od njih što se tiče vjerskih nazora. Bila je dijete raspolovljene duše.

Jedne večeri, kad su kod njenog kreveta zajedno stajali otac i majka, vidjela je na njima kako se boje najgorega. I dok je otac stajao s jedne strane kreveta, a majka s druge, ona je jednom rukom prihvatila ruku oca, a drugom ruku majke, te ih je zdvojnim glasom zapitala: – “Kad bih sada umirala, kako umrijeti: u očevoj nevjeri ili u majčinoj vjeri?”

Otac je zaplakao, sagnuo se umirućoj kćeri i rekao joj: – “Dijete moje, umri u majčinoj vjeri, jer moja nevjera ne vrijedi ništa!”

Djevojka je poslušala oca i umrla je u majčinoj vjeri. Strašno je i zamisliti život bez vjere, a kamoli umirati bez nje.

Vjera je najdragocjenije blago na ovome svijetu!

“Najveće blago svijeta je vjera i blago onima

koji mogu vjerovati!”

“Neka se ne uznemiruje srce vaše!

Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!”

(Iv 14,1)

fra Petar Ljubičić