NAJAVA: U nedjelju uspon na Vilinac “Ćurdinom stazom” – 2023.

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U nedjelju 1.10.2023. godine organiziramo memorijalni uspon na Veliki Vilinac ”Ćurdinom stazom”. Neviđeni entuzijazam i želja za istraživanjem neprohodnih planinskih područja, su ono po čemu najviše pamtimo pokojnog Ćurdu. Zato možemo reći da neki planinari ne umiru sve dok žive u pričama svojih kolega i stazama koje su otkrivali i uređivali u planinama koje su toliko voljeli. Postojanje ove staze, zasluga je Zvonimira Ćurde i to je razlog zašto svake godine na obljetnicu njegove smrti organiziramo memorijalni pohod „Ćurdinom stazom“.

Okupljanje i polazak je kod crkve i groblja Krš na Risovcu u 8:00 sati. Potrebno doći koju minutu ranije
Evo nekih informacija za one koji idu prvi put:
„Ćurdina staza“ počinje kod groblja Krš na Risovcu, uspinje se šumom ispod Polica i vodi preko jezerca, M. Vilinca sve do V. Vilinca na 2118 m.

Uspon do Vilinca laganijim tempom traje oko 4 i po sata, a silazak 3 i po sata i srednje je težak. Oni koji su lošije kondicije mogu ići skraćenom rutom do Sedla pa natrag (ukupno 5 sati). Sa sobom ponijeti dovoljnu količinu vode i hrane, te odjeću i obuću prikladnu vremenskim uvjetima. Molimo sve koji će ići da se jave na broj 063/452-117 ili 063/548-520 do petka radi bolje organizacije. Ovim putem pozivamo sve naše članove, prijatelje i sve ljubitelje planine da nam se pridruže bez obzira jesu li članovi društva ili ne.

Blidinje.NET/HPD Pločno