NAJAVA: Predstavljanje knjige “Ivan Gudelj – Hajdučka priča”

objavljeno u: NAJAVE | 0

Matica hrvatska Tomislavgrad, u utorak, 11. studenoga 2014. godine, upriličuje predstavljanje knjige Blaža Duplančića pod naslovom: “Ivan Gudelj – hajdučka priča”.

Predstavljanje će se održati u Kulturno-informativnom centru (kino dvorana) u Tomislavgradu, s početkom u 17,30 sati.

Uz autora, o knjizi će govoriti i sam Ivan Iko Gudelj, legendarni igrač HNK Hajduka.

Ivan Gudelj bio je kapetan Hajduka i reprezentacije bivše Jugoslavije, s kojom je igrao na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i Europskom prvenstvu u Francuskoj. Imao je 26 godina, kada je trebao ostvariti transfer iz Hajduka u Real Madrid, ali teško se razbolio i radi hepatitisa B morao je prestati igrati nogomet.Tri godine Gudelj se na razne načina pokušavao izliječiti, a nakon što je prestala svaka nada u povratak nogometu morao je krenuti od nule. Upisao je fakultet i počeo novi život.

Knjiga ujedno donosi i Gudeljeva sjećanja na najvažnije utakmice Hajduka i reprezentacije iz njegova vremena, kao i potresnu priču o teškom mirenju sa činjenicom da sa 26 godina mora u bolnicu, umjesto u Real Madrid.

Za knjigu „Ivan Gudelj – hajdučka priča“, autor Blaž Duplančić dobio je nagradu za izdavaštvo u 2010. godini Zbora sportskih novinara Hrvatske.

 

Priredio: Ivica Šarac