DANAS: “Noć muzeja” u Tomislavgradu

objavljeno u: NOVOSTI | 0

“Jedini način za shvatiti sliku je otići i pogledati u nju. A ako od milijun posjetitelja postoji tek jedan kojemu umjetnost nešto znači, to je dovoljno da opravda muzeje.” riječi su poznatog Pierre Auguste Renoira.

Ovim citatom jednog od najistaknutijih impresionista prigodno vas uvodimo u ovogodišnju ”Noć muzeja” koja će se održati u petak, 27. siječnja. 2023. u Tomislavgradu.

Program manifestacije započinje u 19:00 sati u Franjevačkom muzeju gdje će biti otvorena izložba ‘Umjetnik – crta – posvećenje” – zbirka crteža Gabrijela Jurkića iz fundusa Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno, i svečano otvorena manifestacija Noć muzeja.

Posjetitelji će moći osim gore spomenute izložbe razgledati i stalni postav muzeja i knjižnice, kao i razgledati baziliku.

U 20:00 sati u Gradskoj galeriji KIC-a bit će otvorena izložba umjetničkih radova nastalih na IX. međunarodnoj likovnoj koloniji Tomislavgrad-Blidinje 2022.

Večer u KIC-u će glazbeno uveličati nastup učenika Osnovne glazbene škole Tomislavgrad, a bit će otvorena vrata ”Duvanjske kuće” gdje posjetitelji mogu kupiti domaće duvanjske proizvode.

Također posjetitelji će biti u mogućnosti posjetiti Džudža Džaferovu džamiju i pravoslavnu crkvu sv. Nikole i parohijski dom, čija vrata će biti otvorena za posjetitelje od 19:00 do 22:00 sata.

Vidimo se!

KIC Tomislavgrad

Odgovori