NA VRDIMA OBILJEŽENA 28. OBLJETNICA STRADANJA HRVATSKIH VITEZOVA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Na Vrdima je danas obilježena 28. obljetnica stradanja osamnaest hrvatskih vitezova u Domovinskome ratu, među kojima je i 19-godišnji Stjepan Šapina (1974.) iz Tomislavgrada. Velika žrtva koja je podnesena na Oltar Domovine govori o težini obrane koja je i na ovome dijelu bojišnice slomila i zaustavila operaciju Armije BiH prodora prema Jadranskom moru – akciju “Neretva 93”.

Uz koncelebraciju šest svećenika svetu misu za poginule hrvatske vitezove predvodio je don Drago Ćurković, župnik kojemu su odnedavno pastoralno povjerene dvije susjedne župa – Jablanica i Drežnica – i koji je ujedno i sveučilišni profesor na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru.

  • Hvala što ne zaboravljate naše branitelje. Tko ih je zaboravio, odgovarat će i pred Bogom i pred čovjekom, kazao je između ostaloga don Drago.

Nakon svete mise slijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Uz mještane, obitelji stradalih vitezova, predstavnike braniteljskih udruga iz BiH i Republike Hrvatske, predstavnike Hrvatskoga narodnoga sabora, Oružanih snaga BiH, vijence su položili i predstavnici vlasti sa svih razina, a među njima i predstavnici općine Tomislavgrad i Udruge dragovoljaca i veterane naše općine.

Obitelji su se zatim uputile na mjesta pogibije gdje su se još jednom pomolili i upalili svijeće za svoje najmilije.

OVDJE MOŽETE POSLUŠATI CJELOVITU DANAŠNJU SADRŽAJNU PROPOVIJED DON DRAGE ĆURKOVIĆA: