NA RAZMIŠLJANJE: Je li moralno…?

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Prije četiri dana (17. studenog) isplatili smo poduzeću Promet Šarac d.o.o. Tomislavgrad još 3000 KM za beton i željezo ugrađene tijekom izgradnje zida groblja. Budući smo još dužni 3800 KM molimo sve dužnike da čim prije izmire svoje obveze kako bismo u cjelosti isplatili dug (radovi završeni početkom srpnja). Nekoliko puta smo pozivali na izmirenje duga ali očito nije bilo uspjeha.

Kada je u pitanju selo i svaka akcija u selu, braća Šarac sada, za života njihov otac pok. Marko, uvijek su nam bili na dispoziciji, pa i u ovome zadnjem slučaju. Nije u redu, ni pošteno da nas još uvijek moraju čekati.

Za kraj svima na razmišljanje: Je li moralno ukopati svoga pokojnika, koristiti kapelicu i mrtvačnicu, a nikada ne sudjelovati ni u jednoj akciji, ne uplatiti niti 1 KM za održavanje urednim/ izgradnju groblja u Mandinu Selu? Mislim da je odgovor svima jasan. Netko je izložio svoj obraz a netko ga nema nikako. No, nema veze. Mi ćemo sve račune isplatiti, raditi, graditi i održavati groblje urednim i dalje, kao i do sad, a vi samo prigodno palite svijeće i tako perite savjest. Niste je oprali. I čuvajte svoje marke i eure! Očito su vam važnije od onih koji ovdje počivaju.

Odgovori