MINISTAR GRLIĆ RADMAN PRIMIO PREDSJEDNIKA OPĆINSKOG VIJEĆA TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u petak, 23. listopada 2020. godine predsjednika Općinskog vijeća Tomislavgrad Luku Krstanovića u službeni posjet.

Sastanku su, pored ministra, nazočili i s gostom razgovarali Domagoj Petrušić, stručni suradnik u upravi, kao i pomoćnica ministra uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ivana Živković.

Glavne teme razgovora bile su vezane za položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i Hercegbosanskoj županiji, kao i za projekte od zajedničkog interesa za Republiku Hrvatsku i Općinu Tomislavgrad.

Na kraju razgovora ministar Grlić Radman je zahvalio predsjedniku Općinskog vijeća Tomislavgrad na posjeti, te istaknuo kako je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uvijek otvoreno za svaki oblik potpore konstruktivnim inicijativama koje dolaze od strane Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Nama je interes da položaj hrvatskog naroda u BiH bude onakav kakav je zajamčen Daytonskim sporazumom. BiH je jedna država od dva entiteta i tri konstitutivna naroda koji trebaju biti jednakopravni, što znači da svaki narod bira svoje vlastite predstavnike na svim razinama vlasti”, ponovio je Grlić Radman.

Predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović na kraju je pozvao ministra Grlić-Radmana u službenu posjetu Tomislavgradu, ministrovom rodnom mjestu.

Izvor: sarajlije-tg.com