MILKA GALIĆ IZ KONGORE, NAŠA NAJSTARIJA ŽUPLJANKA, PROSLAVILA 97. ROĐENDAN

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Milka Galić Milica iz Kongore, najstarija živuća žiteljka ove istoimene župe, proslavila je danas svoj 97. rođendan. Osim problema s vidom zdravlje je i danas, Bogu hvala, dobro služi.

Ova rođena Kongorka (Tadić), kao i većina njezinih suvremenika prošla je sve životne nedaće: krvave ratove, život bez muža, teške radove na Ostrošcu, u Baranji…  

Nakon Drugoga svjetskoga rata udala se u Kongoru, za Ivana Galića, ratnoga zarobljenika, koji je pet godina proveo po zeničkim komunističkim kazamatima, s jedinim teškim krimenom pripadništva hrvatskoj vojsci u Drugome svjetskom ratu. Zbog zatvorskog tretmana Ivan je ubrzo podlegao i Milka je ostala sama, zajedno s njihovim jedinim, tada 6-godišnjim sinom Antom Galare, koji je u Domovinskom ratu ponosno služio Domovini, kao i njegov otac ranije, nosivši časno odoru pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane. Život je, dakle, nije nimalo mazio, ali je unatoč svemu čvrsto ostala vjerna Kristu i Domovini.

Milici želimo sretan rođendan, puno zdravlja i ako Bog da, s radošću ćemo proslaviti i njen 100. rođendan, na koji se već sada sami pozivamo.