LIPA: Šesto dijete Hrvoje i Ivane Lončar

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U nedjelju, 14. studenoga, u župi Presvetoga Srca Isusova u Kongori, za vrijeme pučke mise bilo je posebno svečano. Krstila se Magdalena Lončar iz Lipe, šesto dijete Hrvoja i Ivane r. Jurkić-Raič. Otac Hrvoje radi kao građevinski radnik, a majka Ivana je domaćica. Svetu misu i kršenje predvodio je župnik fra Stjepan Martinović. Kuma je bila Blaženka Perković r. Lončar.

Misno su slavlje uveličali mladi iz župne Franjevačke mladeži svojim zaista lijepim pjevanjem. Za klavijaturom je svirao brat male Magdalene, Renato, a sa zborom je pjevala sestra joj Ana. Obadvoje su framaši, učenici su Srednje škole u Tomislavgradu. Jedna od ministrantica za vrijeme sv. mise bila je sestra Anđela, učenica 6. razreda osnovne škole, a braća Zdravko (četvrti razred) i Miljenko (treći razred) zajedno s bakom Anicom bili u neposrednoj blizini i sve budno pratili. Nakon svete mise slavlje je s rodbinom i prijateljima nastavljeno u obiteljskome domu.

Obitelji Lončar želimo obilje Božjega blagoslova, ljubavi i zdravlja, a Boga molimo da u našoj župi i u našemu hrvatskom narodu bude što više ovakvih katoličkih obitelji koje će s vjerom i ljubavi od Boga prihvaćati dar života.  

Naša ognjišta