LIJEČNICI SE MOLILI ZA DVOJICU IVANA, DR. ŠARCA I DR. BAGARIĆA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Protekle subote Tomislavgrad su posjetile četiri osobe čija se imena s poštovanjem izgovaraju u hrvatskim liječničkim krugovima: nekadašnji ministar zdravstva u Vladi Republike Hrvatske prof. dr. sc. Andrija Hebrang, ratni ravnatelj splitske bolnice prof. dr. sc. Mihovil Biočić, nekadašnja glavna sestra KBC Split Marija Županović i prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, također liječnica KBC-a Split i profesorica splitskoga Medicinskoga fakulteta, nekadašnja studentska kolegica dr. Ivana Šarca.

Na groblju u Mandinu Selu položili su vijenac, upalili svijeće i pomolili se uz ovozemaljsko počivalište dr. Ivana Šarca (1961.-2005.), a nešto kasnije u Mesihovini, to isto učinili uz grob nedavno preminuloga dr. Ivana Bagarića (1961.-2019.). Potom je u crkvi sv. Petra i Pavla u Mesihovini služena sveta misa zadušnica. Služio ju je fra Gabrijel Mioč.

Dok je u tišini razgledavao prirodu oko sebe dr. Hebrang je kratko kazao: “Sad mi je jasno zašto su uvijek s ponosom spominjali svoj Tomislavgrad.”

Nama je i ova posjeta potvrdila (po tko zna koji put) tko su bili dr. Ivan Šarac i dr. Ivan Bagarić. Za života nenametljivi i maleni a tek sada, nakon njihove smrti, spoznajemo kako su bili veliki i jedinstveni. Počivali u miru!