JAVNO KOMUNALNO PODUZEĆE: Odluka o racionalnoj potrošnji pitke vode

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Temeljem članka 17. Odluke o vodovodu i kanalizaciji br. 01-02-1194/12. direktor Javnog komunalnog poduzeća d.o.o. Tomislavgrad donio je

ODLUKU O UVOĐENJU PRIVREMENE MJERE O RACIONALNOJ POTROŠNJI PITKE VODE U VODOVODU

Zbog izrazite suše i nestašice vode na izvorištima Vodovoda Ostrožac, Vodovoda Duvanjsko polje, Vodovoda Brišnik i Vodovoda Šuica obavještavaju se svi korisnici vode s područja grada Tomislavgrad, te naselja Kola, Bobare, Kovača, Tubolje, Omerovića ,Stipanića, Podgaja i Jošanice, kao i Mokronoge, Kuk, Lug, Sarajlije, Letka, Vedašić, Oplećani, Srđani, Mandino Selo, Lipa, Kongora, Borčani, Omolje, Seonica, Brišnik, Cebara, Mrkodol i Šuica (Centar, Miočevo Selo, Bogdašić i Galečić) da od 09.07.2021. godine, ograničeno koriste potrošnju vode tj. samo za piće i osobnu higijenu.

Nivoi podzemnih voda uslijed dugotrajne suše su niski i neracionalna potrošnja i nastavak suše može dovesti i do uvođenja mjera redukcije te vas pozivamo na štednju utroška vode.

Zabranjuje se korištenje pitke vode iz vodovoda za zalijevanje vrtova, okućnica i njiva i ostalu neosobnu upotrebu!

Provedbu poštivanja ove odluke će vršiti ovlaštene osobe uz stalnu kontrolu zabrane na svim navedenim mjestima. Odluka se primjenjuje do daljnjeg.

Ukoliko se kontrolom utvrdi da se potrošači ne pridržavaju mjera štednje vode, protiv istih biti će podnesena prijava i pokrenut će se zakonski postupak, sukladno čl. 31. Odluke o vodovodu i kanalizaciji, a istovremeno će biti isključeni s vodovodnog sustava.

Molimo stanovnike da ukoliko primijete kršenje ove Odluke da isto prijave na telefone broj: 034 206 260 i 034 352 174 u Javnom komunalnom poduzeću d.o.o. Tomislavgrad ili komunalnom inspektoru u Općini Tomislavgrad.

Zahvaljujemo na suradnji.

Dostaviti:

– Radio Tomislavgrad,

– Oglasna ploča JKP i web stranica JKP

– Pismohrana, ovdje. Direktor JKP

                                                                                                          Nikola Krstanović, mag.oec.