IZ ARHIVA SLOBODNE DALMACIJE: rujan 1998. godine

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Na ovome mjestu će te iz tjedna u tjedan moći pročitati vijesti iz duvanjskoga kraja koje su objavljene na stranicama Slobodne Dalmacije.  Ovaj svojevrsni vremeplov započinjemo sada već davnom 1998. godinom (mjesec rujan). Iz za vas odabranih tekstova naših dopisnika, vidjet ćete kako se u ovih 16 godina puno toga u našoj općini promijenilo, ali da se neke vijesti ponavljaju bez obzira na vremenski odmak. 

TOMISLAVGRAD – Uskoro prvi stanari u staračkomu domu

Rješenjem općinskoga načel­nika (Ivana Madunića) imenovano je privre­meno upravno vijeće stara­čkoga doma u Tomislavgra­du čija se izgradnja ovih da­na privodi koncu. Zadatak privremenog upravnoga vije­ća je priprema svih potreb­nih akata i preduvjeta za osnivanje ustanove koja će ubuduće voditi ovaj stara­čki dom. Mandat vijeća za­vršit će danom donošenja odluke o osnivanju spome­nute ustanove.

Inače, novcem koji je donirala jedna njemačka đakonija proljetos je započela gradnja staračkoga doma u Tomislav Gradu. Izgrad­njom ovog doista lijepog i reprezentativnog objekta, u kojem će svoj mir pronaći 42 starije osobe, rukovođeno je iz Ministarstva obno­ve i razvitka vlade Županije hercegbosanske Prema riječima Tihomira Mioča, zamjenika županijskog ministra obnove i razvitka, svi, ugovorom određeni rokovi gradnje, kao i njihova kvaliteta, maksimalno su ispoštovani. U ovom trenutku traju radovi na dovršetku pristupnog puta, uređenju dvorišta i dovođenju preostale potrebne infrastrukture. Ako ne bude nepredviđenih problema, starački dom u Tomislavgradu bi uskoro mogao dobiti svoje prve sta­nare.

 

Tekst: Milan Vukadin (1998.)

Foto: Ivica Šarac (2013.)